Bătălia corvetelor românești. CNSC a dat verdictul la contestația Fincantieri

Tudor Curtifan / 27 iun 2019 / 20:02
EXCLUSIV

Italienii de la Fincantieri au formulat un recurs la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (C.N.S.C.) prin care aceștia doresc să conteste imparțialitatea comisiei care are responsabilitatea licitației corvetelor românești.

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) a respins definitiv contestația celor de la Fincantieri înainte ca gigantul italian să își retragă plângerea.

Finacantieri, care are un acord de fuziune cu francezii Naval Group, se află în competiție cu compania franceză și cu olandezii de la Damen pentru corvetele românești.

Documentul oficial:

(w670)

Săptămâna trecută Naval și Fincantieri au anunțat o fuziune în valoare de 8 miliarde de euro. Se pare că în România pentru proiectul corvetelor învingătoare este Naval. S-a întâmplat însă ca Fincantieri să fi depus o plângere la C.N.S.C., fapt care a dus la suspendarea anunțului privind câștigătorul.

Cu toate acestea, francezii de La Tribune subliniază că rezultatul licitaţiei din Românie este de neîntors deoarece Naval Group a avut cea mai bună ofertă pentru cele 4 corvete, şi anume 1,2 miliarde de euro, în timp ce olandezii de la Damen au cerut 1,25 miliarde, iar Financtieri 1,34 miliarde.

În luna ianuarie a acestui an, secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, i-a adus la cunoştinţă ministrului Apărării, Gabriel Leş, că a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel în legătură cu derularea programului de înzestrare cu corvete. Procedura este în prezent suspendată și se află în instanță.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy