Bărci gonflabile cu carenă rigidă pentru armata Braziliei

DefenseRomania Team |
Data publicării:

În căutarea unor noi echipamente cu care armata și marina Braziliei să poată asigura securitatea militară în zona costieră și pe râiuri, constructorul autohton de nave Marine Metalurgica a conceput o serie de bărci gonflabile, cu carenă rigidă (RHIB), cu ajutorul cărora se pot executa mai multe misiuni rapide armate, transmite Jane.

Armata braziliană, precum și mai multe forțe de poliție au achiziționat mai multe nave rapide armate protejate și neprotejate în anii precedenți pentru a contracara mai eficient activitățile ilegale și pentru a supraveghea zonele de coastă și râurile. Cu toate acestea, restricțiile bugetare ale țării au limitat numărul de bărci necesare care ar fi trebui să fie achiziționate.

Constructorul Marine Metalurgica a prezentat trei variante de bărci RHIB, modele MM7000, MM9000 și MM12000, care oferă coca rigidă, complet construită din aluminiu sudat de calitate navală.

Acestea pot găzdui o sarcină utilă, și sunt echipate cu două motoare outboard în patru timpi, un senzor electro-optic, un sistem portavoce pentru adresare publică, un far de căutare, radar de navigație, sistem de comunicații, un GPS, un sistem de identificare automată (AIS), protecție balistică, și mitraliere de calibru 7,6 mm sau 12,7 mm.

Ambele configurații MM9000 și MM12000 includ o cabină de pilotaj ușor blindată complet închisă, echipată cu aer condiționat. Varianta MM9000 cântărește 1.150 kg, măsoară 9 m lungime și 3,2 m lățime și transportă un echipaj format din doi membri și oferă spațiu pentru 15 persoane. MM12000, care cântărește 1.600 kg, măsoară 12 m lungime și 3,2 m lățime pentru un echipaj de doi membri și spațiu pentru 21 de pasageri.

Vezi și: Brazilia: Posibila alianţă cu NATO este fundamentală pentru recuperarea capacităţii de apărare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel