Barcă cu protestatari din Gaza, interceptată de marina israeliană

O barcă cu protestatari din Gaza a fost interceptată de marina israeliană.

O barcă cu aproximativ 20 de protestatari palestinieni a încercat, marţi, să spargă blocada în vigoare de 11 ani, dar a fost interceptată de forţele israeliene, a declarat un organizator al protestului, informează dpa.

Israelul, citând motive de securitate, împiedică ieşirea oricărei ambarcaţiuni din Gaza dintr-o zonă de pescuit limitată pe mai mulţi kilometri şi a deschis anterior focul asupra pescarilor din Fâşia Gaza pentru a impune blocada. Unul dintre organizatorii protestului a declarat că patru nave israeliene au interceptat barca cu protestatari la nouă mile de ţărm. 'Ei vor sa transmită mesajul lor lumii libere că noi vrem să trăim liber şi în pace şi vrem să ni se respecte drepturile noastre de bază', a declarat la rândul său Ramadan al-Hayek, care se număra printre organizatorii protestului.

Punct culminant

Egiptul şi Israelul au ţinut Gaza sub o blocadă strictă de la preluarea controlului asupra enclavei palestiniene de către Hamas în 2007. Tensiunile în Fâşia Gaza au atins un punct culminant în ultimele săptămâni, când peste 100 de palestinieni au fost ucişi de forţele israeliene în proteste de masă de-a lungul frontierei cu Israelul începând de la 30 martie. 

[citeste si]

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel