Barbara Barrett, numită de Trump la conducerea US Air Force

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat marţi numirea unei foste ambasadoare şi femeie de afaceri din Arizona, Barbara Barrett, la conducerea US Air Force.

Dacă această candidatură va fi confirmată de Congres, Barbara Barrett, 68 de ani îi va urma unei alte femei, Heather Wilson, în funcţia de ministru adjunct al apărării pentru armata aerului.

"Ea va fi excelentă" în această funcţie, a subliniat preşedintele american într-un mesaj pe Twitter.

 

Cine este Barbara Barrett

 

Soţia lui Craig Barrett, fost preşedinte al gigantului american de componente electronice Intel, Barbara Barrett a fost ambasadoare la Helsinki în timpul preşedinţiei lui George W. Bush.

Soţii Barrett sunt finanţatori importanţi ai Partidului Republican şi Barbara a încercat fără succes să obţină învestitura partidului pentru postul de guvernator al statului Arizona.

Fostă avocată pasionată de aeronautică, pilot experimentat, ea a prezidat până în 2017 un centru de cercetare în aeronautică, Aerospace Corporation, şi face parte printre altele din consiliul de administraţie al Rand Corporation, un thnik tank apropiat Pentagonului.

Heather Wilson, al cărei nume a fost vehiculat pentru a-l înlocui pe Jim Mattis ca şef al Pentagonului, şi-a anunţat demisia în martie, atunci când a apărut posibil ca ministrul interimar al apărării, Patrick Shanahan, să fie menţinut în acest post.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel