Bahmut încă rezistă. Comandanții ruși fac economie de muniție și își trimit oamenii să lupte doar cu arma și lopata de infanterie

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ilustrativ / Militari ucraineni, General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Foto ilustrativ / Militari ucraineni, General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Armata Ucrainei anunţă că Rusia continuă să avanseze spre oraşul Bahmut, unde s-au dus lupte aprige în ultimele luni. Potrivit Armatei, militarii ucraineni au respins mai mult de 130 de atacuri în Donbas de sâmbătă dimineaţă.

Forțele ruse par să fi asigurat suficient de avantaj pozițional, dar încă nu au forțat forțele ucrainene să se retragă și este puțin probabil să poată încercui orașul în curând, scrie ISW.

Totuși, prețul plătit de ruși e foarte mare. Armata rusă suferă pierderi colosale în lupta pentru Bahmut, a declarat ministrul apărării ucrainean, Oleksii Reznikov, pentru cotidianul german Bild, scrie Agerpres. "Pierderile ruşilor sunt de ordinul a 500 de morţi şi răniţi în fiecare zi", a spus el.

Potrivit lui Reznikov, Bahmut este "un loc simbolic pentru ruşi" şi de aceea fac eforturi atât de mari pentru a-l captura. Totuşi, capturarea oraşului nu va influenţa cursul luptelor din regiunea Donbas, a declarat el.

Pentru a salva muniția, comandanții ruși continuă să desfășoare acțiuni ofensive cu participarea infanteriei, scriu și analiștii ministerului britanic al apărării.

Foto ilustrativ / Militar ucrainean, General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Britanicii notează că ultimele date indică o creștere a luptei urbane în zona Bahmut.

Acest lucru sugerează că comandamentul rus continuă să desfășoare acțiuni ofensive cu participarea infanteriei și cu mai puțin sprijin din partea focului de artilerie, întrucât există o lipsă acută de muniție în zona luptelor.

 

Ucrainenii, retragere controlată din Bahmut

 

Forțele ucrainene vor crea probabil condițiile pentru o retragere controlată, prin luptă, din sectoarele deosebit de dificile ale lui Bahmut, deși în prezent nu este clar dacă comandamentul ucrainean a luat decizia de retragere.

Potrivit ISW, rușii probabil au reușit să avanseze suficient de aproape de comunicațiile terestre critice din nord-est pentru a amenința căile ucrainene de retragere.

Institutul speculează că rușii ar fi intenționat să încercuiască forțele ucrainene în Bahmut, dar ISW estimează că forțele ucrainene au mai multe șanse să se retragă decât să fie încercuite.

 

Regiunea Herson - Ocupanţii ruşi amplasează forţe antiaeriene în zone rezidenţiale din Nova Kahovka

 

Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei raportează că invadatorii ruşi folosesc populaţia civilă din Nova Kahovka (regiunea Herson) pe post de scut uman. Potrivit armatei ucrainene, ocupanţii desfăşoară forţe de apărare aeriană în zone rezidenţiale ale oraşului, pentru a doborî proiectilele care vizează instalaţiilor militare ale armatei ruse. Astfel, militarii ruşi pun în pericol populaţia locală - se arată în comunicatul Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei.

 

Rusia a desfăşurat în Marea Neagră nave înarmate cu 24 de rachete Kalibr

 

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Militare Regionale Odesa, Serhi Bratciuk, susţine că, duminică dimineaţă, ruşii au desfăşurat în Marea Neagră două nave de suprafaţă transportatoare de rachete de croazieră şi două submarine, care, de asemenea, sunt înarmate cu rachete. Potrivit lui Bratciuk, ruşii ar putea ataca Ucraina cu 24 de rachete de tip Kalibr.

 

Rusia se pregăteşte să lanseze lovituri precise asupra Ucrainei

 

Şefa centrului de presă al Forţelor de Apărare din sudul Ucrainei, Natalia Humeniuk, susţine că Rusia continuă să se pregătească pentru posibile atacuri cu rachete asupra teritoriului ucrainean şi avertizează că există riscul ca invadatorii să lanseze lovituri precise. Potrivit unui mesaj transmis de Humeniuk duminică dimineaţă, numărul de transportatoare de rachete aflate în serviciul de luptă în Marea Neagră, inclusiv prezenţa submarinelor, indică faptul că inamicul se pregăteşte să lanseze atacuri. "Cum va fi (atacul, n.r.) depinde deja de tactica pe care o va alege comandamentul inamicului. Pentru că (ruşii, n.r.) au realizat deja că atacurile masive nu sunt rezultatul pe care îl aşteaptă. Acestea presupun costuri mari şi au randamente mici. Prin urmare, cel mai probabil, vor folosi atacuri precise, aşa cum a fost în raionul Kremenciuk" - a explicat reprezentanta armatei ucrainene. Humeniuk a menţionat că, în cazul unor atacuri punctuale, inamicul ridică avioanele, iar în mare menţine în serviciu de luptă nave transportatoare de rachete. Astfel, invadatorii încearcă să deruteze apărarea antiaeriană ucraineană. Anterior, partea ucraineană a transmis că Rusia menţine în Marea Neagră mai multe nave cu o salvă totală de 24 de rachete Kalibr gata de utilizare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel