BAE Systems va dezvolta noi instrumente de apărare cibernetică

S.I. Catalin |
Data publicării:

Agenția americană pentru proiecte de cercetare avansată în domeniul apărării-Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) a selectat BAE Systems (considerată cea mai mare companie europeană din industria apărării) pentru a dezvolta instrumente de vânătoare informatică, care detectează și analizează amenințările cibernetice pentru a proteja rețelele întreprinderilor extrem de mari.

Contractul pentru fazele 1, 2 și 3 din program este evaluat la aproximativ 5,2 milioane de dolari.

Deoarece, cele mai multe instrumente actuale nu oferă scara și viteza de procesare necesară pentru a apăra în mod adecvat rețelele întreprinderilor, obiectivul programului DARPA Cyber-Hunting at Scale (CHASE) este de a dezvolta, demonstra și evalua noi instrumente automate de apărare cibernetică pentru utilizare în cadrul și pentru aceste tipuri de rețele, potrivit Defense World.

Soluția unică a BAE Systems, care combină învățarea automată avansată și modelarea atacurilor cibernetice, intenționează să abordeze această nevoie critică prin detectarea și înfrângerea automată a amenințărilor cibernetice avansate, care în prezent pot fi nedetectate. Rezultatul ar putea fi ca rețele comerciale să fie mai bine apărate, utilizând stocarea existentă și resursele existente.

Tehnologia ar putea fi folosită și pentru a ajuta la protejarea rețelelor guvernamentale și militare.

,,Astăzi, atacurile cibernetice avansate în interiorul mai multor rețele de întreprinderi circulă complet neobservate în reţea, într-o cantitate copleştoare de date sau necesită o analiză manuală intensă din partea echipelor de experți", a declarat Anne Taylor, directorul liniei de produse pentru grupul Cyber Technology de la BAE Systems. ,,Tehnologia noastră urmărește să atenueze constrângerile legate de resurse dedicate vânării în mod activ a amenințărilor cibernetice care evită măsurile de securitate, sporind apărarea cibernetică colectivă a acestor rețele. "

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel