Marina SUA a primit primul laser la sol aprobat de Departamentul Apărării

Eduard Pascu |
Data publicării:

Comandamentul de sisteme al Corpului Marinei SUA a confirmat pe 19 iunie că un prototip de arme cu energie laser, pentru ucis drone, este acum în folosința marinei militare.

Potrivit unei declarații publicate de PEO Land Systems Public Affairs a Corpului Marinei, Sistemul de arme cu laser compact - sau CLaWS - este primul laser de la sol aprobat de Departamentul Apărării pentru a fi folosit de războinici pe teren.

"Aceasta a fost un răspuns la necesitatea de a doborî sisteme aeriene fără pilot", a declarat Don Kelley, manager de program pentru apărarea aeriană la sol a Programului de conducere al Land Systems. "Am dezvoltat un prototip CLaWS pentru ca marinarii să-l folosească și să-l evalueze".

Componenta unui sistem

În ultimii ani, Departamentul de Apărare a evaluat armele energetice direcționate - cunoscute mai degrabă ca "lasere" - ca o alternativă accesibilă la forța de foc tradițională pentru a împiedica dronele inamice să urmărească și să vizeze navele.

CLaWS nu este destinat a fi un sistem independent ci va servi ca o componentă a unui sistem global utilizat pentru a contracara dronele.

"Oferim CLaWS marinarilor ca un prototip rapid pentru evaluare", a spus Kelley. "În funcție de rezultate, CLaWS ar putea deveni parte a unui set mai mare de capacități."

Protocoale rapide, livrare rapidă

Programul GBAD, administrat de PEO Land Systems, a achiziționat prototipul CLaWS prin consorțiul tehnic de apărare Ordnance - sau DOTC - care a fost comandat de către subsecretarul de aprovizionare pentru achiziții, tehnologie și logistică, pentru a încuraja colaborarea dintre guvern și industrie și mediul academic în ceea ce privește dezvoltarea tehnologiei de arme și prototipuri.

Folosirea operațională a noilor arme cu laser, cum ar fi CLaWS, necesită aprobarea Oficiului Secretarului Apărării, deoarece implică diverși factori cum ar fi revizuirile juridice, conceptele de angajare, regulile de angajare, tactica, daunele potențiale colaterale și efectele umane, propunerea de orientări pentru afaceri publice și alte informații relevante.

Pe măsură ce Marines evaluează sistemele CLaWS în următoarele câteva luni, biroul de programe GBAD are deja următoarea țintă: modernizarea acestuia.

În funcție de rezultate, biroul de programe spune că ar putea încorpora CLaWS în alte capabilități de înfrângere a C-UAS-urilor fixe și mobile.

Vezi și: Rusia elaborează un nou concept privind războiul. Tehnologie supersonică și energie laser pentru Armată

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel