B-52 va ajunge la centenar. Bombardierele vor deveni cele mai longevive din istoria US Air Force

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Bombardier B-52, sursă foto US Air Force
Bombardier B-52, sursă foto US Air Force

După un proces îndelungat de modernizare, bombardierele B-52H - primele aparate au ajuns sub comanda US Air Force în mai 1961 -, vor deveni cele mai longevive bombardiere din istoria SUA.

Bombardierele B-52H, vechi de aproape 60 de ani, au beneficiat constant de programe de modernizare care însă s-au desfășurat nu de puține ori lent.

În prezent, US Air Force s-a angajat să aducă bombardierelor numeroase îmbunătățiri care vor asigura operabilitatea acestora până în anii 2050.

 

100 de ani pentru B-52, cel mai longeviv bombardier din istoria US Air Force

 

US Air Force intenționează ca 76 de aparate B-52H să fie operaționale până în 2050, însă o parte din acestea vor fi cu certitudine operaționale și în 2061, astfel încât B-52H va ajunge la centenar, informează Popular Mechanics, asta întrucât primele aparate au ajuns sub comanda SUA în 1961. Bombardierele B-52H vor deveni astfel cele mai longevive bombardiere din istoria US Air Force și vor servi mai mult decât B-1B și B-2A care urmează să fie înlocuite cu B-21 Raider, aflat în curs de dezvoltare. Însă acest lucru se va întâmpla doar în urma unor ample modernizări care nu vor fi ușor de realizat.

Modernizările aduse B-52H urmăresc noi afișaje LCD, computere de bord și sisteme de comunicații. Totodată, aparatele vor avea dublat numărul de arme pe care le pot trasporta și vor fi capabile să transporte o nouă rachetă nucleară de croazieră, dar și sistemul Long Range Standoff (LRSO).

În timpul Războiului Rece americanii au comandat 102 bombardiere B-52H, primele ajungând sub comanda US Air Force în mai 1961. De atunci au fost folosite permanent și au participat la numeroase misiuni de luptă în teatrele din Iugoslavia, Irak și Afganistan. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel