Azerbaidjanul condamnă exercițiile militare din enclava Nagorno-Karabah

Alexandru Nicolae / 25 sep 2018 / 16:42

Exercițiile militare din Nagorno-Karabah provoacă furia autorităţilor de la Baku.

Azerbaidjanul a condamnat marţi desfăşurarea unor exerciţii militare în enclava Nagorno-Karabah, controlată de Armenia, dar aflată în interiorul frontierelor azere, înainte cu o zi ca reprezentanţii celor două state să aibă o întâlnire la New York, în marja sesiunii anuale a Adunării Generale a ONU, transmite AFP.

Aceste manevre militare aeriene, care se vor încheia vineri, vizează mai ales îmbunătăţirea procesului de pregătire a piloţilor, potrivit Ministerului Apărării din Nagorno-Karabah.

Responsabilitatea "va reveni integral liderilor politici şi militari ai Armeniei"

Autorităţile de la Baku au avertizat că armata azeră va doborî orice avion care se apropie de poziţiile sale, denunţând 'provocările' care vizează sporirea tensiunilor în regiune.

''Orice responsabilitate referitoare la posibile pierderi va reveni integral liderilor politici şi militari ai Armeniei'', a afirmat Ministerul Apărării azer într-un comunicat.

La rândul său, David Badaian, un reprezentant al republicii separatiste Nagorno-Karabah, a avertizat că va exista o ripostă în cazul 'unei ameninţări sau al unui comportament agresiv din partea Azerbaidjanului'.

Nu este recunoscută independența republicii Nagorno-Karabah

Autorităţile de la Baku şi Erevan îşi dispută de la finalul anilor '80 această regiune cu populaţie majoritar armeană, care şi-a proclamat independenţa în 1991, după un război sângeros între forţele azere şi cele din Nagorno-Karabah susţinute de Armenia.

Un acord de încetare a focului a fost semnat în 1994, dar schimburile de focuri şi ciocnirile de-a lungul liniei frontului sunt frecvente şi provoacă victime în mod constant.

Comunitatea internaţională nu recunoaşte independenţa republicii Nagorno-Karabah, care oficial face parte din Azerbaidjan

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy