Avionul militar de transport A400M, singurul din această categorie certificat cu Automatic Low Level Flight

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Noua generație a avionului militar de transport A400M atinge o nouă performanță prin certificarea capabilității de zbor la joasă altitudine - Automatic Low Level Flight, devenind astfel singurul avion din această categorie cu această capabilitate.

Campania pentru certificare, desfășurată în aprilie 2020 în Munții Pirinei și în centrul Franței, a inclus operațiuni desfășurate la altitudini de până la 500 ft (152,4m), inclusiv tranziția de la zboruri joase la alte operațiuni precum livrarea aeriană.

Potrivit unui comunicat al Airbus, emis către DefenseRomania, prima fază a certificării include operațiuni Visual Meteorological Conditions, în care echipajul are vizibilitate. Cea de-a doua fază, Instrumental Meteorological Conditions, este fără vizibilitate pentru echipaj și va avea loc în al doilea trimestru al anului viitor.

Automatic Low Level Flight, trăsătură specifică avioanelor de luptă, îmbunătățește capacitatea A400M  de supravietuire și disimulare utilizând terenul (terrain masking), făcându-l mai greu de detectat în zone ostile și mai puțin expus amenințărilor atunci când îndeplinește operațiuni militare cum sunt livrarea aeriană,  alimentarea cu combustibil air-to-air sau alte operațiuni speciale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel