Avion rus, interceptat în spațiul aerian al României! Detalii privind testarea granițelor

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Comandorul Chris Ball, șeful escadrei britanice de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu a precizat că un avion de supraveghere rus a fost interceptat în spațiul aerian al României.

Înaltul reprezentat al Forțelor Aeriene Britanice spune că avioanele rusești testează granițele României iar astfel de incidente se repetă din ce în ce mai des în ultima perioadă.

Comandorul Chris Ball a evitat să intre în alte detalii, dar a lăsat să se înțeleagă că primul episod care a avut loc la începutul lunii mai nu a fost unul izolat. Declarațiile au fost făcute în contextul sărbătoririi a 100 de ani de existență a Forțelor Aeriene Britanice (Royal Air Force).

„Prima interceptare am avut-o pe data de 3 mai, era vorba de un avion de supraveghere rusesc. De atunci am fost ocupați. Nu voi intra în detalii exacte, dar lucrăm îndeaproape cu colegii români de pe MIG-urile 21, cu care împărțim baza de la Mihail Kogălniceanu”, a precizat Chris Ball, în cadrul evenimentului amintit.

Totodată, comndorul Chris Ball a salutat colaborarea eficientă cu partea americană și partea română, de la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, colaborare din cadrul misiunilor comune NATO.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel