Avion rus, interceptat în spațiul aerian al României! Detalii privind testarea granițelor

Tudor Curtifan / 10 iul 2018 / 18:05

Comandorul Chris Ball, șeful escadrei britanice de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu a precizat că un avion de supraveghere rus a fost interceptat în spațiul aerian al României.

Înaltul reprezentat al Forțelor Aeriene Britanice spune că avioanele rusești testează granițele României iar astfel de incidente se repetă din ce în ce mai des în ultima perioadă.

Comandorul Chris Ball a evitat să intre în alte detalii, dar a lăsat să se înțeleagă că primul episod care a avut loc la începutul lunii mai nu a fost unul izolat. Declarațiile au fost făcute în contextul sărbătoririi a 100 de ani de existență a Forțelor Aeriene Britanice (Royal Air Force).

„Prima interceptare am avut-o pe data de 3 mai, era vorba de un avion de supraveghere rusesc. De atunci am fost ocupați. Nu voi intra în detalii exacte, dar lucrăm îndeaproape cu colegii români de pe MIG-urile 21, cu care împărțim baza de la Mihail Kogălniceanu”, a precizat Chris Ball, în cadrul evenimentului amintit.

Totodată, comndorul Chris Ball a salutat colaborarea eficientă cu partea americană și partea română, de la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, colaborare din cadrul misiunilor comune NATO.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy