Avion militar rusesc, doborât în Siria. SUA transmite un mesaj și denunță prezența Iranului

Tudor Curtifan / 18 sep 2018 / 20:51

Secretarul de stat american Mike Pompeo şi-a exprimat marţi ''durerea în legătură cu moartea echipajului avionului rusesc doborât'' accidental în Siria de către regimul de la Damasc în cursul unui raid aerian israelian, relatează AFP şi Reuters.

''Accidentul nefericit survenit ieri ne reaminteşte necesitatea de a se ajunge la soluţii permanente, paşnice şi politice în conflictele numeroase şi complicate din regiune, precum şi pericolul erorilor de calcul tragice'', din cauza numărului mare de protagonişti prezenţi pe teren în Siria, a afirmat Pompeo într-un comunicat.

Acesta ''subliniază necesitatea presantă'' de ''a pune capăt tranzitării provocatoare de către Iran a armelor periculoase prin Siria'', a adăugat el.

În comunicatul său, Pompeo nu a evocat raidul aerian israelian. Potrivit Moscovei, armata siriană viza aparate israeliene când a doborât din greşeală un avion militar rus, omorându-i pe toţi cei 15 membri ai echipajului.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis marţi că ţara sa va continua să acţioneze împotriva prezenţei iraniene în Siria.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy