Avion militar IAR 99 Șoim, prăbușit în România

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
IAR 99 Șoimul
IAR 99 Șoimul

Un avion militar s-a prăbușit în România în urmă cu puțin timp.

UPDATE

ISU, de urgență la locul probușirii

Andrei Grecu, purtător de cuvânt al ISU Bacău, a precizat pentru Agerpres că mai multe echipaje de intervenție s-au deplasat de urgență la fața locului.

"Vă pot confirma că am primit un apel pe 112 care anunţa faptul că s-a prăbuşit un avion de mici dimensiuni în sudul municipiului Bacău. Forţe de intervenţie plecate la faţa locului: două autospeciale cu apă şi spumă, două autospeciale de descarcerare, un echipaj SMURD, două echipaje de terapie intensivă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Avem, de asemenea, şi două bărci (...) În zona respectivă sunt şi Bistriţa şi Siretul şi, dacă e nevoie, să le avem la îndemână", a declarat Andrei Grecu. 

Piloții s-au catapultat într-un lac. Unul din ei este nevătămat în timp ce unul este rănit și transportat la spital cu un aeroport al MApN

Știrea inițială:

Avionul s-ar fi prăbușit în județul Bacău. Cei doi piloți ar fi reușit să se catapulteze. 

- Aparatul a căzut acum 10 minute.

- Avionul aparținea Bazei Aeriene 95 Bacău.

- Din primele informații este vorba despre o aeronavă IAR 99 Șoim. Ministrul Apărării Mihai Fifor a declarat în urmă cu puțin timp că urmează să se deplaseze la Bacău împreună cu Șeful Statului Major.

- Momentan nu se cunosc informații cu privire la starea de sănătate a celor doi piloți care au reușit să se catapulteze

"Avem într-adevăr un aparat IAR 99 Şoim prăbuşit la Bacău. Au început procedurile specifice în astfel de situaţii. Piloţii au reuşit catapultarea şi sunt căutaţi în acest moment", a spus ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, într-o intervenţie la Realitatea Tv.

-----

Amintim că ministrul Mihai Fifor a anunțat în exclusivitate pentru DEFENSE ROMÂNIA, acum o lună, că prin modernizarea aparatelor IAR 99 Șoimul acestea nu vor deveni doar aparate școală pentru avioanele F 16, dar se va obține și o capacitate de sprijin de luptă pentru infanterie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel