IAR 99 Șoimul, modernizare în varianta 'super Șoim'. Fifor: Aparate școală pentru F16 și sprijin pentru infanterie

Darius Muresan |
Data publicării:
IAR 99 Șoimul
EXCLUSIV
IAR 99 Șoimul

Mihai Fifior a vorbit în exclusivitate cu DEFENSE ROMÂNIA despre modernizarea avioanelor românești IAR 99 Șoimul.

Ministrul apărării a declarat că modernizarea avioanelor este „un program foarte drag mie”, aprobat săptămâna trecută în Parlament. Programul va însemna modernizarea în varianta 'super Șoim', dar, totodată, va da o gură de oxigen fabricii de la Craiova.

„S-a aprobat programul în Parlament săptămâna trecută. E vorba despre modernizarea IAR 99 Șoimul, un avion de concepție românească produs la Craiova, unul dintre avioanele subsonice foarte apreciate. Un aparat foarte bun. Programul va însemna modernizarea în varianta 'super Șoim' a acestor aparate la Craiova”, a declarat ministrul Mihai Fifor.

Totodată, ministrul Apărării a anunțat la DEFENSE ROMÂNIA că prin modernizarea IAR 99 Șoimul nu vor deveni doar aparate școală pentru avioanele F 16, dar se va obține și o capacitate de sprijin de luptă pentru infanterie.

„Armata română va duce acolo 21 de aparate pentru modernizare. Ele vor deveni aparatele școală pentru avioanele F 16. Nu doar că asigură costuri mult mai mici pentru pregătirea piloților, dar obține și o capacitate care nu este doar școală. 

Aceste aparate subsonice asigură un anume tip de sprijin al luptei de infanterie. Ele fac oricând concurență aparatelor similare din Uniunea Europeană. Pe de altă parte dăm oxigen fabricii de la Craiova”, a concluzionat Mihai Fifor.

Ministrul Apărării a mai anunțat că primul aparat deja a fost dus în fabrică pentru modernizare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel