IAR 99 Șoimul, modernizare în varianta 'super Șoim'. Fifor: Aparate școală pentru F16 și sprijin pentru infanterie

Darius Muresan / 14 iun 2018 / 15:03
IAR 99 Șoimul
EXCLUSIV
IAR 99 Șoimul

Mihai Fifior a vorbit în exclusivitate cu DEFENSE ROMÂNIA despre modernizarea avioanelor românești IAR 99 Șoimul.

Ministrul apărării a declarat că modernizarea avioanelor este „un program foarte drag mie”, aprobat săptămâna trecută în Parlament. Programul va însemna modernizarea în varianta 'super Șoim', dar, totodată, va da o gură de oxigen fabricii de la Craiova.

„S-a aprobat programul în Parlament săptămâna trecută. E vorba despre modernizarea IAR 99 Șoimul, un avion de concepție românească produs la Craiova, unul dintre avioanele subsonice foarte apreciate. Un aparat foarte bun. Programul va însemna modernizarea în varianta 'super Șoim' a acestor aparate la Craiova”, a declarat ministrul Mihai Fifor.

Totodată, ministrul Apărării a anunțat la DEFENSE ROMÂNIA că prin modernizarea IAR 99 Șoimul nu vor deveni doar aparate școală pentru avioanele F 16, dar se va obține și o capacitate de sprijin de luptă pentru infanterie.

„Armata română va duce acolo 21 de aparate pentru modernizare. Ele vor deveni aparatele școală pentru avioanele F 16. Nu doar că asigură costuri mult mai mici pentru pregătirea piloților, dar obține și o capacitate care nu este doar școală. 

Aceste aparate subsonice asigură un anume tip de sprijin al luptei de infanterie. Ele fac oricând concurență aparatelor similare din Uniunea Europeană. Pe de altă parte dăm oxigen fabricii de la Craiova”, a concluzionat Mihai Fifor.

Ministrul Apărării a mai anunțat că primul aparat deja a fost dus în fabrică pentru modernizare.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy