Avioanele Sukhoi Su-30MKI sunt depășite, recunoaște un fost comandant al Forțelor Aeriene din India

Eduard Pascu / 06 feb 2020 / 18:16

Forțele Aeriene Indiene trebuie să modernizeze flota de avioane Sukhoi Su-30MKI, fabricată în Rusia, potrivit unui fost comandant serviciului, transmite Jane.

Vorbind la simpozionul „Electronic Warfare Asia” din Singapore, mareșalul în retragere Daljit Singh, fost comandant al Forțelor Aeriene Indiene a spus: „Sukhoi este, în mod evident, o platformă superbă și puternică. Programul de înzestrare a debutat în 1997, dar de atunci au fost înregistrate numeroase progrese tehnologice, care impun o actualizare a aeronavei."

India a achiziționat peste 250 de avioane Su-30MKI, majoritatea fiind asamblate sub licență la uzina Hindustan Aeronautics din Nasik, India.

Dar de la achiziția avioanelor rusești, au trecut mai bine de două decenii. Mareșalul spune că două elemente cheie ale avionului Su-30MKI - radarul și sistemul de război electronic (EW) - se află mult în spatele elementelor de ultimă generație și trebuie să fie modernizate. Radarul NIIP N011M, care este doar un sistem pasiv de scanare electronică (PESA) ar trebui să fie înlocuit cu un radar activ cu scanare electronică (AESA), pentru a oferi piloților Su-30MKI un nivel cât mai ridicat în utlizarea platformei.

Suita EW reprezintă o provocare mai mare prin faptul că secțiunea mare a radarului aeronavei impune o capacitate robustă de autoprotecție. Actuala suită EW a aeronavei este o variantă a sistemului rusesc KNIRTI SAP-518. Acesta ar trebui înlocuit cu SAP-14.

Vezi și: India a introdus racheta BrahMos-A pe avioanele Su-30MKI

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy