India a introdus racheta BrahMos-A pe avioanele Su-30MKI

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Aeriene Indiene (IAF) au anunțat azi, prima sa escadrilă de avioane de vânătoare multirol Sukhoi Su-30MKI înarmată cu racheta supersonică BrahMos-A, transmite Jane.

Oficialii IAF au afirmat că, recent, a fost reactivat escadronul 222 „Tiger Shark” de la Baza Aeriană Thanjavur de pe coasta de sud-est a Indiei, care va avea sarcina de a „monitoriza” litoralul atât la est cât și la vest dar și regiunea mai largă a Oceanului Indian. Aceasta este de asemenea prima escadrilă Su-30 MKI care operează în sudul Indiei.

Mareșalul Rakesh Bhadauria, șeful Forțelor Aeriene Indiene a declarat că decizia de a disloca avioanele Su-30MKI la Baza Aeriană Thanjavur a fost luată din cauza „locației strategice”.

Opt avioane Su-30MKI din totalul celor 18 din cadrul Escadrilei 222,  sunt înarmate fiecare cu o rachetă BrahMos-A de 2,5 tone, care are o autonomie de 292 km.

Racheta BrahMos este rezultatul unei asocieri între Organizația de Cercetare și Dezvoltare a Apărării (DRDO) deținută de India și NPO Mashinostroyenia din Rusia. Varianta lansată din aer (BrahMos-A) are 8,3 m lungime și este derivată din cea de configurație navală sau terestră BrahMos.

Vezi și: India modernizează avioanele Su-30MKI pentru a integra rachetele supersonice BrahMos. Au fost anunțate noi achiziții din Rusia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel