India a introdus racheta BrahMos-A pe avioanele Su-30MKI

Eduard Pascu / 20 ian 2020 / 17:44

Forțele Aeriene Indiene (IAF) au anunțat azi, prima sa escadrilă de avioane de vânătoare multirol Sukhoi Su-30MKI înarmată cu racheta supersonică BrahMos-A, transmite Jane.

Oficialii IAF au afirmat că, recent, a fost reactivat escadronul 222 „Tiger Shark” de la Baza Aeriană Thanjavur de pe coasta de sud-est a Indiei, care va avea sarcina de a „monitoriza” litoralul atât la est cât și la vest dar și regiunea mai largă a Oceanului Indian. Aceasta este de asemenea prima escadrilă Su-30 MKI care operează în sudul Indiei.

Mareșalul Rakesh Bhadauria, șeful Forțelor Aeriene Indiene a declarat că decizia de a disloca avioanele Su-30MKI la Baza Aeriană Thanjavur a fost luată din cauza „locației strategice”.

Opt avioane Su-30MKI din totalul celor 18 din cadrul Escadrilei 222,  sunt înarmate fiecare cu o rachetă BrahMos-A de 2,5 tone, care are o autonomie de 292 km.

Racheta BrahMos este rezultatul unei asocieri între Organizația de Cercetare și Dezvoltare a Apărării (DRDO) deținută de India și NPO Mashinostroyenia din Rusia. Varianta lansată din aer (BrahMos-A) are 8,3 m lungime și este derivată din cea de configurație navală sau terestră BrahMos.

Vezi și: India modernizează avioanele Su-30MKI pentru a integra rachetele supersonice BrahMos. Au fost anunțate noi achiziții din Rusia

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy