Avioanele militare turceşti ar fi încălcat spaţiul aerian al Greciei de 30 de ori într-o singură zi

S.I. Catalin |
Data publicării:

Avioanele de vânătoare F-16 ale Turciei ar fi încălcat de 30 de ori, marți, spațiul aerian al Greciei, în apropierea mai multor insule din Marea Egee, a precizat ziarul grec Kathimerini.

În şapte dintre cele 30 de încălcări ale spaţiului aeriană grec, avioanele de vânătoare turcești s-au angajat în manevre - aşa-numitele „dog fights" - cu avioanele F-16 greceşti.

F-16-urile turcești au fost interceptate de avioanele forțelor aeriene elene, în conformitate cu regulile internaționale, a declarat Statul Major General al Apărării Naţionale Elene.

Turcia contestă dimensiunea spațiu aerian din jurul insulelor greceşti din Marea Egee și neagă orice încălcare a spaţiului aerian.

Citeşte şi: Grecia ar putea cumpăra avioane F-35 pentru a-şi impune superioritatea aeriană față de Turcia

Încălcarea de către Turcia a spațiului aerian grecesc și a apelor teritoriale din Marea Egee a crescut brusc în 2019.

Amintim că, aeronavele Forţelor Aeriene turce au înregistrat pe 14 ianuarie 2020, un nou record în ceea ce priveşte încălcarea spaţiului aerian al Greciei: 91 de incidente într-o singură zi.

Tensiunile din estul Mediteranei cresc din cauza pretenţiilor expansioniste ale Turciei. După ce, la începutul verii trecute, a început să trimită nave de foraj pe coasta Ciprului, Ankara cere, mai nou, Greciei să „demilitarizeze" insule din Marea Egee.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel