Avioanele F-35B Lightning, teste pe portavionul HMS Queen Elizabeth

Eduard Pascu |
Data publicării:

Avioanele F-35B Lightning, deținute de Marea Britanie, au aterizat pentru prima dată pe portavionul HMS Queen Elizabeth deținut de  Royal Navy pentru a începe o perioadă de Teste Operaționale (OT-1) în largul litoralului estic al Statelor Unite, transmite Jane.

Patru aeronave s-au îmbarcat deja pe HMS Queen Elizabeth pe 13 octombrie, urmând să fie urmate de încă două în zilele următoare.

Testele Operaționale efectuate în cadrul „Westlant 19” a Royal Navy au rolul de a „operaționaliza” atât grupul aerian cu aripi fixe, cât și grupul mai larg de atac de pe portavioane. Încercările sunt planificate să dureze aproximativ cinci săptămâni și vizează testarea cap-coadă a aeronavei și a personalului (cuprinzând planificarea misiunilor, armarea aeronavei, executarea de misiuni și debriefing).

Trei dintre aeronavele F-35B care se îmbarcă pe HMS Queen Elizabeth sunt operate de echipa de testare și evaluare nr. 17 cu sediul la Baza Aeriană Edwards din California. Celelalte trei aeronave aparțin Royal Air Force Base Marham care au zburat săptămâna trecută peste Atlantic la Baza Beaufort a US Marine Corps din Carolina de Sud.

Vezi și: Royal Air Force are cu 700 de avioane mai puțin față de anul 1989

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel