Avioanele F-16 au fost 'vânate' de aeronave F-22 Raptor și F-35A

Eduard Pascu / 10 feb 2020 / 14:05

US Air Force a executat la baza aeriană Pearl Harbor un amplu exercițiu în care au fost folosite avioane de generația a cincea, F-22 Raptor și F-35A Lightening II, transmite defence blog.

Acest exercițiu numit Pacific Raptor 20-1 a început pe 23 ianuarie și a presupus decolări de două ori pe zi ale avioanelor F-22 Raptor și F-35A Lightening II, urmate de avioane F-16 Fighting Falcon. Acestea din urmă au preluat rolul de adversari în timpul fiecărei misiuni de antrenament, transmite US Air Force.

Antrenamentul s-a concentrat pe simularea atacurilor aer-aer și aer-sol.

„Cele mai interesante și benefice părți ale Pacific Raptor 20-1 au fost abilitatea avioanelor F-22 de a se antrena față de o amenințare avansată, iar în acest caz au fost avioanele F-16”, a declarat maiorul Justin Miller, pilot în cadrul Escadrilei 63 și planificator de exerciții. 

Piloții avioanelor F-16, numiți „agresori” au fost de la Escadrila 18 cu sediul la Baza Aeriană Eielson din Alaska, unde se pregătesc piloții pentru a se confrunta cu o varietate de noi scenarii de luptă. Nu numai că se specializează în tactici de luptă, dar aeronavele lor sunt vopsite în stil străin.

Toate avioanele de luptă participante au fost realimentate în aer de la KC-135 Stratotanker pentru a ajuta piloții să atingă obiective critice de antrenament. Reaprovizionarea combustibilului în timpul zborului este o necesitate fundamentală pentru aeronave de luptă, întrucât extinde intervalul și timpul de zbor.

Pacific Raptor 20-1 este conceput pentru a construi impulsul și infrastructura unui exercițiu similar și de lungă durată, Sentry Aloha, care s-a încheiat cu o săptămână înainte de începerea Pacific Raptor. Programând Pacific Raptor direct după Sentry Aloha, americanii au redus cheltuielile, maximizând totodată cerințele anuale de pregătire.

 

 

Vezi și:  Amplu exercițiu aerian americano-japonez în Pacific

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy