Avioanele F-15EX au participat la misiuni în care au simulat operațiuni de tip dog fight cu F-35 și F-22

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Avioane F-15EX Sursa foto: US Air Force
Avioane F-15EX Sursa foto: US Air Force

În timpul exercițiului Northern Edge din Alaska noile avioane F-15EX au fost supuse primului antrenament de luptă.

Avioanele F-15EX au ”doborât” câțiva adversari, dar au și fost ”doborâte” în cadrul antrenamentului de luptă Northern Edge din Alaska, potrivit unui pilot de testare care a participat la misiune, transmite Air Force Magazine.

Rezultatele nu au fost făcute publice, dar avioanele F-15EX au executat 33 de zboruri combinate în timpul exercițiului care a avut loc în perioada 28 aprilie-14 mai, potrivit sursei citate.

Primele două F-15EX au participat la acest exercițiu la doar două săptămâni după ce au fost livrate forțelor aeriene. Scopul a fost să se verifice dacă noile avioane ar putea juca rolul îndeplinit în prezent în cadrul Forțele Aeriene de către avioanele F-15C și dacă ele pot aduce un plus de capacitate la aceste misiuni, potrivit Lt. Col. John O'Rear din cadrul Escadrilei 84 de testare și evaluare.

Printre punctele de testare s-au numărat modul în care avioanele F-15EX cooperează cu F-15C, dar și cu avioane de generația a cincea, precum F-22  și F-35, a mai spus O'Rear.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel