Avioanele Eurofighter spaniole dislocate în România, prima misiune de interceptare: Două Su-30 rusești, deasupra Mării Negre

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Avioanele Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Spaniole, dilocate la baza Mihail Kogălniceanu, au efectuat prima misiune de interceptare în cadrul serviciului de Poliție Aeriană.

Potrivit NATO, misiunea a avut loc ieri, pe 4 martie, când radarele Alianței au identificat două aeronave în spațiul aerian internațional. E vorba de două Su-30 care zburau în sudul Mării Negre.

Centrul de Operațiuni Aeriene Combinate, de la Torrejon, Spania, a dat undă verde ca avioanele Eurofighter dislocate în România să intercepteze cele două avioane.

Comandantul detașamentului spaniol de la Mihail Kogălniceanu a precizat, potrivit sursei citate, că în timpul misiunii avioanele Eurofighter au identificat două avioane rusești Su-30 care zburau cu transponderele închisă și fără să aibă un plan de zbor.

 

Misiunea avioanelor Eurofighter spaniole s-a desfășurat în mod profesionist, demonstrând capacitatea NATO de a răspunde oricărei situații

 

Locotenentul colonel José Enrique Hernández Medel, comandantul detașamentului spaniol aflat în România, a adăugat că misiunea s-a desfășurat în mod profesionist și a demonstrat capacitatea NATO de a răspunde rapid situațiilor apărute în apropierea spațiului aerian al Alianței.

Amintim că la începutul lunii februarie un detașament al Forțelor Aeriene Spaniole a ajuns în România. Acesta va executa misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comanda NATO în următoarele două luni, alături de militari aparţinând Forţelor Aeriene Române, cu aeronave F-16 Fighting Falcon şi MiG-21 LanceR.

Este pentru prima dată când Spania trimite avioane Eurofighte în sud-estul NATO pentru a sprijini măsurile de descurajare și apărare ale Alianței.

Dislocarea detașamentului spaniol în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel