Avioane de vânătoare F-16 belgiene au interceptat, în largul coastei Estoniei, aeronave militare ruse

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forţele Aeriene Belgiene au precizat, marţi, că avioanele sale de vânătoare F-16 au interceptat o aeronavă A-50 Mainstay (avion de avertizare timpurie, control și comandă și supraveghere a spațiului aerian – AEW & C) şi o aeronavă de transport AN-26, ambele aparţinând Forţelor Aeriene Ruse.

Interceptarea aeronavei A-50 Mainstay, care zbura în largul coastei Estoniei, a avut loc sâmbătă, 25 aprilie, iar aeronavele de transport militar An-26, marți, 27 aprilie.

Cele două aeronave ale Forţelor Aeriene Ruse au fost interceptate și escortate de avioane de vânătoare F-16 ale Forței Aeriene Belgiene.

NATO interceptează în mod regulat avioanele rusești care nu mențin contactul radio, uneori zburând chiar cu transponderele oprite, pe zborurilor către exclava rusă Kaliningrad, situată între Marea Baltica şi două ţări membre ale NATO, Polonia şi Lituania.

NATO reproşează cu regularitate aparatelor militare ruse că nu depun un plan de zbor în prealabil şi-şi închid 'transponderul', un dispozitiv electronic care permite identificarea avionului în zbor.

Săptămâna trecută, în timpul unui zbor de recunoaștere peste Marea Baltică, o misiune NATO de poliţie aeriană, în largul coastei lituaniene, pilotul unui F-16 belgian a interceptat un grup de avioane ruseşti (două Su-24, Su-27 și Su-30SM) care zburau peste distrugătorul USS Donald Cook, din Flota a 6-a americană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel