Un avion belgian F-16 a interceptat un grup de aeronave ruseşti deasupra Mării Baltice (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

În timpul unui zbor de recunoaștere peste Marea Baltică, o misiune NATO de poliţie aeriană, în largul coastei lituaniene, pilotul unui F-16 belgian a interceptat un grup de avioane ruseşti (două Su-24, Su-27 și Su-30SM) care zburau peste distrugătorul USS Donald Cook, din Flota a 6-a americană, din cadrul Forţelor Navale Americane din Europa-Africa, potrivit BusinessInsider.

Evenimentul a avut loc pe 17 aprilie, la două zile după ce un avion de patrulare maritimă P-8A Poseidon al US Army a fost interceptat în cursul de 15 aprilie de către un avion Su-35 al Federației Ruse. Incidentul a avut loc deasupra Mării Mediterane.

Aeronava P-8A Poseidon efectua un zbor în spațiul aerian internațional, moment în care a fost interceptată de un Su-35, care a efectuat acțiuni „iresponsabile” , deoarece s-a apropiat la 25 de metri de aeronavă militară a UŞ Army și a efectuat o manevră prin care a trecut prin fața avionului de patrulare maritimă.

În cazul incidentului din 17 aprilie, F-16 belgian a efectuat interceptarea într-o manieră cât se poate de profesionistă, fără să recurgă la manevre periculoase, demonstrând, totodată, că NATO este pregătită şi poate răspunde oricărei amenințări potențiale, se arăta într-un comunicat al Comandamentului Forțelor Aliate din Europa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel