Un avion belgian F-16 a interceptat un grup de aeronave ruseşti deasupra Mării Baltice (Video)

S.I. Catalin / 21 apr 2020 / 17:09

În timpul unui zbor de recunoaștere peste Marea Baltică, o misiune NATO de poliţie aeriană, în largul coastei lituaniene, pilotul unui F-16 belgian a interceptat un grup de avioane ruseşti (două Su-24, Su-27 și Su-30SM) care zburau peste distrugătorul USS Donald Cook, din Flota a 6-a americană, din cadrul Forţelor Navale Americane din Europa-Africa, potrivit BusinessInsider.

Evenimentul a avut loc pe 17 aprilie, la două zile după ce un avion de patrulare maritimă P-8A Poseidon al US Army a fost interceptat în cursul de 15 aprilie de către un avion Su-35 al Federației Ruse. Incidentul a avut loc deasupra Mării Mediterane.

Aeronava P-8A Poseidon efectua un zbor în spațiul aerian internațional, moment în care a fost interceptată de un Su-35, care a efectuat acțiuni „iresponsabile” , deoarece s-a apropiat la 25 de metri de aeronavă militară a UŞ Army și a efectuat o manevră prin care a trecut prin fața avionului de patrulare maritimă.

În cazul incidentului din 17 aprilie, F-16 belgian a efectuat interceptarea într-o manieră cât se poate de profesionistă, fără să recurgă la manevre periculoase, demonstrând, totodată, că NATO este pregătită şi poate răspunde oricărei amenințări potențiale, se arăta într-un comunicat al Comandamentului Forțelor Aliate din Europa.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy