Avioanele de luptă ale Israelului au lovit Fâșia Gaza

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Avioane de luptă israeliene au lovit sâmbătă dimineaţă obiective ale mai multor grupări militante din Fâşia Gaza, în replică la un atac cu rachete anterior din enclava palestiniană care a lovit sudul Israelului.

Avioanele de luptă israeliene au lovit o instalaţie militară care aparţinea mişcării Hamas în estul oraşului Gaza, şi o altă instalaţie militară din centrul teritoriului, pentru relatărilor din media. 

Locuitorii din estul şi centrul Fâşiei Gaza au declarat că au auzit zgomotele provocate de avioane ale armatei israeliene. Nu s-au semnalat răniţi sau pagube materiale. 

Vineri seară, trei rachete au fost lansate din Fâşia Gaza în sudul Israelului, unde două dintre ele au fost interceptate de sistemul Iron Dome al armatei israeliene, iar a treia a căzut pe un teren viran. 

Media israeliene au relatat că nu s-au înregistrat răniţi sau pagube materiale. Totuşi, nimeni nu a revendicat lansarea celor trei rachete în sudul Israelului. 

Tensiunile dintre Israel şi palestinieni s-au amplificat în ultimele două zile, după ce doi adolescenţi, care au înjunghiat un poliţist israelian în Oraşul Vechi din Ierusalim, au fost ucişi joi. 

Vineri după-amiază, un palestinian a lovit cu o maşină doi israelieni şi i-a rănit în oraşul Bethleem din Cisiordania. Un poliţist l-a împuşcat mortal pe şoferul maşinii. Totodată, cel puţin 63 de palestinieni au fost răniţi, între care 32 împuşcaţi cu muniţie de război, în timpul ciocnirilor cu soldaţi palestinieni în estul Fâşiei Gaza, în apropierea frontierei cu Israelul, susţin medici locali. 


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel