Avioane neidentificate au bombardat ținte situate la granița dintre Siria și Irak

Eduard Pascu |
Data publicării:

Avioane de război neidentificate au lovit o zonă din estul Siriei, lângă granița irakiană, ucigând cel puțin 18 membri ai Unităților de Mobilizare Populară irakiană (PMU), la câteva ore după un atac cu rachete împotriva forțelor coaliției conduse de SUA în Irak, transmite agenția iraniană Tasnim.

Presa siriană a declarat că avioanele neidentificate au atins țintele la sud-est de orașul sirian al-Bukamal de-a lungul graniței cu Irak, la primele ore ale dimineții de joi. Se pare că cel puțin 18 militari ai forței populare irakiene au fost uciși în zona de frontieră din estul Siriei.

Între timp, Press TV a anunțat că și o altă zonă din provincia Anbar din Irak, la granița cu Siria, a fost bombardată de avioane de război neidentificate.

Atacurile au avut loc la scurt timp după ce coaliția condusă de SUA a confirmat că trei militari - doi americani și un britanic - au fost uciși într-un atac cu rachetă care a avut loc asupra Bazei Militare Taji din Irak.

Mai multe surse au spus că bombardamentele aeriene de pe teritoriul sirian și irakian au fost lansate de SUA ca represalii pentru atacul asupra bazei irakiene și au vizat pozițiile unităților populare de mobilizare din Irak din Anbar, a raportat RT.

Într-o declarație, coaliția condusă de SUA a declarat că baza Taji de la nord de Bagdad a fost vizată de un atac cu aproximativ 18 rachete Katiușa. Acesta a adăugat că aproximativ o 20 de militari ai coaliției au fost răniți în atac. "Atacul este cercetat de coaliție și forțele de securitate irakiene", a spus coaliția militară.

Mai devreme, Ministerul irakian de Interne a anunțat că, miercuri seara, 10 rachete au lovit Baza Taji, situată la aproximativ 30 de kilometri nord de Bagdad.

Ulterior o camionetă Kia Bongo care avea montat un lansator de rachete a fost găsită la sud de districtul al-Rashidiya din Bagdad. Trei rachete erau netrase.

Sentimentul anti-american a evoluat puternic în Irak, după asasinarea pe 3 ianuarie la Bagdad a generalului Qassem Soleimani, comandantul Forței Quds a IRGC, împreună cu șeful adjunct al Unităților de Mobilizare Populară din Irak, Abu Mahdi al-Muhandis.

Vezi și: Irak: Atac cu rachete asupra unei baze militare unde se află și soldați americani

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel