Irak: Atac cu rachete asupra unei baze militare unde se află și soldați americani

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Zece rachete au căzut miercuri pe o bază militară irakiană unde se află soldaţi americani, în apropiere de Bagdad, fiind cel de-al 22-lea atac împotriva unor obiective americane în Irak de la sfârşitul lunii octombrie, a anunţat comandamentul militar irakian, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Acest atac asupra bazei din Taji nu s-a soldat cu victime sau daune, a precizat armata irakiană, dar în atacurile cu rachete asupra unor soldaţi, diplomaţi sau obiective ale SUA în Irak au fost ucişi deja un subcontractant american şi un soldat irakian.

Niciun atac nu a fost revendicat, dar Washingtonul consideră că facţiuni armate pro-Iran sunt responsabile de aceste atacuri. Numărul rachetelor lansate miercuri este deosebit de mare.

La două zile de la uciderea unui american într-un atac cu 30 de rachete asupra unei baze militare irakiene la Kirkuk, la sfârşitul anului 2019, armata americană a lovit cinci baze, în Irak şi în Siria, ale unei facţiuni armate pro-Iran, Brigăzile Hezbollah.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel