Avioane militare israeliene au aterizat pentru prima oară în Germania pentru BlueWings2020

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Avioane militare ale forţelor aeriene israeliene au aterizat luni pentru prima oară în Germania, înaintea unei eveniment comemorativ simbolic şi a unor exerciţii militare comune ale celor două ţări, relatează dpa.

'Cele şase avioane F-16 iau parte la exerciţiile BlueWings2020 şi MAGDAY în următoarele două săptămâni', a transmis Luftwaffe pe Twitter.

O formaţie aviatică germano-israeliană urmează să zboare marţi deasupra bazei aeriene de la Fuerstenfeldbruck, locul masacrului din timpul Jocurilor Olimpice din 1972 de la Munchen, unde nouă sportivi israelieni au murit într-o tentativă eşuată de salvare a lor. Unsprezece sportivi au fost ucişi în total după ce au fost luaţi ostatici de gruparea teroristă palestiniană Septembrie Negru.

'Zborul de întoarcere va trece peste împrejurimile de la Dachau. Ulterior, delegaţia germano-israeliană va depune o coroană la memorialul lagărului de concentrare de acolo şi va comemora victimele Holocaustului şi ale tiraniei naţional-socialismului', au anunţat săptămâna trecută forţele aeriene germane, transmite Agerpres.

Peste 200.000 de oameni din multe părţi ale Europei au fost închişi în lagărul de la Dachau, nu departe de Munchen, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În jur de 41.500 dintre ei au fost ucişi, conform site-ului memorialului.

Citește și: Germania a găsit soluția după ce a renunțat la F-35: F/A-18, dar și Eurofighter Typhoon

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel