Avioane Gripen, propuse Elveției. Cu cine concurează suedezii de la Saab

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Gripen E
Gripen E

Saab a propus Elveției avioane noi Gripen E pentru înlocuirea vechilor aparate F-18 și F-5.

Gripen se va lupta pentru contract cu F-35, F-18 Super Hornet, Eurofighter Typhoon și Dassault Rafale.

Propunerea venită de la constructorul suedez constră în aparate de generația 4 +, Gripen E, informează Saab pe site-ul oficial. Este vorba despre 30-40 de aparate pentru înlocuirea avioanelor F-18 și F-5 deținute de Elveția.

Propunerea făcută de Saab reprezintă un răspuns la cererea de ofertă pe care „țara cantoanelor” a solicitat-o în vara anului trecut. Saab subliniează că programul ofertei către Berna include offset în valoare de 100% din totalul contractului și extinderea industriei Elveției.

„Soluția propusă de Saab, Gripen E, reprezintă cele mai noi tehnologii disponibile la costuri scăzute de achiziție”, anunță compania suedeză care a mai precizat că prin alegerea Gripen, Elveția își va asigura o flotă modernă pentru următoarele decenii.

În prezent cinci națiuni operează cu avioane Gripen. Este vorba de Suedia, Africa de Sud, Cehia, Ungaria și Thailanda. Totodat, Suedia și Brazilia au efectuat comenzi pentru Gripen E.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel