Avioane Eurofighter Typhoon italiene vor asigura poliția aeriană a României

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Avioane Eurofighter Typhoon italiene vor apăra spațiul aerian al României, anunțul fiind făcut de Comandamentul Aerian al NATO. 

Aparatele vor participa alături de MiG-urile 21 Lancer la misiunile de poliție aeriană. Italienii vor acționa în România chiar de luna aceasta, informează TVR. În ultimii ani, Alianța a trimis la Mihail Kogălniceanu avioane din Canada și Marea Britanie pentru a întări securitatea flancului estic.

Italienii vor aduce în baza Mihail Kogălniceanu 4 avioane Typhoon și 130 de oameni. Contingentul va fi condus de colonelul Andrea Fazi, un ofițer experimentat care a mai participat la misiuni de poliție aeriană în Bulgaria, în urmă cu 2 ani.

Italienii vor sta la Constanța de luna viitoare până în august. Ei se vor antrena cu Mig-urile 21 Lnacer, însă în cazul în care situația o va cere se vor ridica pentru misiuni reale.

 

Poliția aeriană a României, sprijinită de NATO

 

Pentru că resursa Lancerurilor se apropie vertiginos de final, NATO sprijină de ani buni forțele aeriene române. Britanicii și canadienii au venit constant și au stat câte 4 luni la Mihail Kogălniceanu. În urmă cu doi ani, am participat la un antrenament comun româno-canadian. 2 Cf-18 Hornet și 2 Mig-uri 21 Lancer au simulat o intercepare.

Serviciul de luptă se face 24 de ore din 24. 2 aeronave ale Forțelor aeriene române și 2 ale aliaților, toate înarmate sunt pregătite să decoleze în maximum 15 minute. În cazul unei misiuni de intercepare, centrul NATO din Torrejon, Spania hotărăște cine decolează.

Misiunile reale deasupra Marii Negre s-au înmulțit după anexarea ilegala a peninsulei Crimeea, în primăvara lui 2014. Avioanele românești decolează frecvent pentru a intercepta aparate rusești care zboară în apropierea spațiului aerian al NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel