Avioane de vânătoare ale NATO au interceptat patru aeronave rusești deasupra Mării Baltice

Ionel Copcea |
Data publicării:

Ministerul lituanian al Apărării a informat, pe 22.03.2021, că, în cursul săptămânii trecute, avioanele de vânătoare ale NATO, care îndeplinesc misiuni de patrulare în spațiul aerian din Regiunea Mării Baltice, au fost ridicate în aer de patru ori pentru a identifica și escorta avioane militare rusești, aflate în spațiul aerian internațional situat deasupra Mării Baltice.

Pe 15 martie, acestea au îndeplinit două misiuni, pentru identificarea unor avioane de tip IL-20 și IL-76, care zburau de pe teritoriul Federației Ruse către Regiunea Kaliningrad. Prima aeronavă a zburat cu transponderul oprit, dar a luat legătura cu controlorii de trafic aerian locali și a urmat planul de zbor. Al doilea avion a zburat cu transponderul pornit, a luat legătura cu controlorii de trafic aerian locali, dar nu avea un plan de zbor.

Încă un avion IL-20 a fost semnalat marți, 16 martie. Acesta a zburat din Federația Rusă către Regiunea Kaliningrad, cu transponderul oprit, a luat legătura cu controlorii de trafic aerian locali și a urmat planul de zbor.

Miercuri, 17 martie, avioanele de vânătoare au fost ridicate în aer pentru un avion An-26, care a zburat din Regiunea Kaliningrad către teritoriul Federației Ruse. Acesta avea transponderul pornit, a luat legătura cu controlorii de trafic aerian locali și a urmat planul de zbor.

Misiunea de patrulare aeriană a NATO este asigurată de la Bazele Aeriene din Lituania și Estonia.

Comentariul autorului: Interceptarea pe 15 martie a unui avion rusesc de cercetare radioelectronică de tip IL-20 (COOT-A în clasificare NATO) de către un avion de vânătoare Eurofighter a fost confirmată și de surse germane de pe Twitter.

Potrivit acestora, avionul de cercetare avea numărul de înregistrare RF-93611.

Probabil, aeronava a decolat de pe aerodromul din Kubinka, din apropiere de capitala Moscova.

Citește și: Avioane Su-27 ale Flotei Baltice, exerciții de interceptare în regiunea Kaliningrad

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel