Avioane de vânătoare ale NATO au interceptat patru aeronave rusești deasupra Mării Baltice

Ionel Copcea / 23 Martie 2021 / 13:20

Ministerul lituanian al Apărării a informat, pe 22.03.2021, că, în cursul săptămânii trecute, avioanele de vânătoare ale NATO, care îndeplinesc misiuni de patrulare în spațiul aerian din Regiunea Mării Baltice, au fost ridicate în aer de patru ori pentru a identifica și escorta avioane militare rusești, aflate în spațiul aerian internațional situat deasupra Mării Baltice.

Pe 15 martie, acestea au îndeplinit două misiuni, pentru identificarea unor avioane de tip IL-20 și IL-76, care zburau de pe teritoriul Federației Ruse către Regiunea Kaliningrad. Prima aeronavă a zburat cu transponderul oprit, dar a luat legătura cu controlorii de trafic aerian locali și a urmat planul de zbor. Al doilea avion a zburat cu transponderul pornit, a luat legătura cu controlorii de trafic aerian locali, dar nu avea un plan de zbor.

Încă un avion IL-20 a fost semnalat marți, 16 martie. Acesta a zburat din Federația Rusă către Regiunea Kaliningrad, cu transponderul oprit, a luat legătura cu controlorii de trafic aerian locali și a urmat planul de zbor.

Miercuri, 17 martie, avioanele de vânătoare au fost ridicate în aer pentru un avion An-26, care a zburat din Regiunea Kaliningrad către teritoriul Federației Ruse. Acesta avea transponderul pornit, a luat legătura cu controlorii de trafic aerian locali și a urmat planul de zbor.

Misiunea de patrulare aeriană a NATO este asigurată de la Bazele Aeriene din Lituania și Estonia.

Comentariul autorului: Interceptarea pe 15 martie a unui avion rusesc de cercetare radioelectronică de tip IL-20 (COOT-A în clasificare NATO) de către un avion de vânătoare Eurofighter a fost confirmată și de surse germane de pe Twitter.

Potrivit acestora, avionul de cercetare avea numărul de înregistrare RF-93611.

Probabil, aeronava a decolat de pe aerodromul din Kubinka, din apropiere de capitala Moscova.

Citește și: Avioane Su-27 ale Flotei Baltice, exerciții de interceptare în regiunea Kaliningrad

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy