Demonstraţie de forţă cu avioane Su-30SM Flanker (Foto/Video). Piloţii ruşi au tras simultan opt rachete aer-aer

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Analiştii militari ai publicaţiei The War Zone au analizat un material video, distribuit pe reţele de socializare, în care se prezintădesfăşurarea unui exerciţi militar aerian la care au luat parte mai multe avioane Su-30SM Flanker ale Forțele Aerospațiale Ruse. Cel mai important moment al acestei ''demonstraţii de forţă'' este reprezentat de imaginile care surprind lansarea mai multor rachete aer-aer de la bordul avioanelor Su-30SM Flanker.

După cum susţin analiştii militari, în materialul video pot fi observate patru avioane multi-rol Su-30 Flanker ale Forțele Aerospațiale Ruse care lansează în acelaşi timp opt rachete.

Imaginile au fost postate pentru prima dată pe reţeaua rusă de mesagerie Telegram, de către un utilizator cu numele de Fighterbomber şi preluat ulterior pe mai multe conturi de Twitter. 

Analiştii militari ai publicaţiei The War Zone atrag atenţia că materialul video a fost realizat din cabina unui alt avion Su-30 Flanker, dar nu se ştie cu exactitate când și unde a avut loc acesta demonstraţie de forţă a piloţilor ruşi. 

În materialul video pot fi observate patru avioane Su-30SM Flanker cu două locuri care zboară în formaţie şi care aparţin Forțelor Aerospațiale Ruse. Fiecare dintre aceste patru avioane Su-30SM lansează câte două rachete aer-aer.

Cei care au analizat imaginile precizează că în cadrul acestui exerciţiu piloţii ruşi au tras cu rachete din seria R-73 (AA-11 Archer) sau R-74. O rachetă de acest tip poate fi observată şi pe aripa avionului de la bordul căruia au fost surprinse imaginile cu momentul în care cele patru avioane Su-30SM deschid focul.

Pe cât de interesante şi spectaculoase pot fi considerate aceste exerciţii militare cu trageri reale, pe atât de periculoase pot fi. Analiştii militari amintesc că anul trecut, în timpul unui antrenament de rutină, un avion de luptă Su-35S Flanker al Forțelor Aerospațiale Ruse a doborât accidental un Su-30.

Într-un alt incident petrecut în 2017, dar care nu a fost dezvăluit decât doi ani mai târziu, un interceptor MiG-31 Foxhound al Forțelor Aerospațiale Ruse a doborât un alt MiG-31, folosind o rachetă aer-aer cu rază lungă de acțiune R-33.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel