Avioane de luptă F-18 ale Infanteriei Marine americane au fost dislocate în regiunea Mării Baltice

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Un nou contingent de forțe americane a fost trimis, zilele acestea, în regiunea Mării Baltice, pentru a întări dispozitivul militar al NATO.

,,În coordonare cu Comandamentul European al SUA, Ambasada SUA din Lituania și Ambasada SUA din Polonia și în sprijinul direct al Forțelor Aaeriene americane din Europa (USAFE), pușcașii marini din Aripa 2 Aeriană / Forța 2 Expediționară / Infanteria Marină a SUA s-au repoziționat în Europa de Est pentru a sprijini postura și capacitățile defensive comune ale NATO”, se precizează într-un comunicat de presă, din 4 aprilie, al USAFE.

O unitate destinată activităților de comandă și control a aviației a fost dislocată în Lituania, iar avioane de luptă și de realimentare în aer au fost trimise în Polonia.

Grupul 28 Control Aerian (MACG-28) - unitate de comandă și control cu ​​sediul la Stația Aeriană Cherry Point din Carolina de Nord, a fost repoziționat în Lituania. Pe lângă gestionarea acțiunilor aviației de luptă, MACG-28 asigură și protecția antiaeriană apropiată a forțelor din zona de responsabilitate.

Aeronave F/A-18C Hornet ale Escadrilei 312 Atac (VMFA 312)/Stația Aeriană Beaufort din Carolina de Sud și avioane KC-130J Hercules ale Escadrilei 252 Realimentare (VMGR 252)/Stația Aeriană Cherry Point au fost desfășurate la baza aeriană Lask din Polonia.

Noul eșalon american destinat luptelor aeriene a fost dislocat în zona baltică, după ce la sfârșitul lunii martie, două avioane rusești de bombardament Su-24M având la bord arme nucleare au încălcat spațiul aerian al Suediei, în zona insulei Gotland.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel