Aviația rusă din Crimeea a simulat lovirea distrugătorului american Donald Cook prezent în Marea Neagră

Ionel Copcea |
Data publicării:
Su-27
Su-27

Potrivit unor postări ale utilizatorilor ruși de pe Twitter, pe 23.01.2021, Aviația rusă din Crimeea a desfășurat zboruri deasupra apelor neutre ale Mării Negre, pentru detectarea și “distrugerea” navei americane Donald Cook.

La activități au participat șase avioane de luptă, între care două avioane de vânătoare Su-27, două avioane de vânătoare Su-30SM și două avioane de bombardament Su-24M.

Trebuie remarcat faptul că aeronavele provin atât de la Aviația navală a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), cât și de la structuri ale Aviației Operativ-Tactice a Regiunii Militare Sud.

Astfel, avioanele de vânătoare Su-30SM au decolat de pe aerodromul din Saki al Regimentului 43 Aviație de Asalt aparținând Aviației navale a FRMN. Aeronavele Su-27 provin de la Regimentul 38 Aviație de Vânătoare – Belbek al Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

De asemenea, avioanele de bombardament Su-24M aparțin unui al doilea regiment al diviziei, respectiv Regimentul 37 Aviație Mixtă – Gvardeiskoe.

1. -imagine fara descriere- (f2_23022500.jpg)

În același timp, trebuie precizat că nu este pentru prima dată când Aviația rusă dislocată în Crimeea desfășoară acțiuni de acest tip la apariția în Marea Neagră a unor distrugătoare americane. Scopul misiunilor aeriene este de a antrena unitățile de aviație, și în special piloții ruși de pe avioanele de vânătoare, în condițiile create de prezența reală a adversarului în zonă, concomitent cu afișarea forței de răspuns și intimidarea navelor militare americane care intră în bazinul Mării Negre.

Zboruri similare cu cele din 23 ianuarie au fost executate și pe 24 noiembrie 2020, asupra aceluiași distrugător Donald Cook, aflat într-un raion maritim situat la sud-est de Constanța. La activități au participat două avioane de vânătoare Su-27, două avioane de vânătoare multirol Su-30SM și două avioane de bombardament Su-24M. Aeronavele Su-27 au decolat de pe aerodromul Belbek, iar cele de tip Su-30SM și Su-24M de pe cel din Saki.

2. -imagine fara descriere- (f3_78836500.jpg)

De asemenea, pe 27.06.2020, zece avioane dislocate în Crimeea au simulat un atac aerian asupra distrugătorului USS Porter, aflat în Marea Neagră, în zona Georgiei. Șase avioane de luptă (patru bombardiere Su-24M și două avioane de vânătoare Su-30SM) au decolat de pe aerodromul din Saki, iar alte patru (avioane de vânătoare Su-27) de pe aerodromul din Belbek. Acțiunile acestora au fost coordonate de un avion Awacs de tip A-50U, care a evoluat în centrul Mării Negre.

3. -imagine fara descriere- (f4_09794000.jpg)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel