Aviația rusă a folosit bombe grele FAB-500 și FAB-3000 pentru distrugerea unor galerii ale combinatului Azovstal din Mariupol

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Bombă FAB-3000, sursă foto: Fighterbomber Telegram
Bombă FAB-3000, sursă foto: Fighterbomber Telegram

Portalul rusesc de propagandă topwar.ru a informat, pe 16.04.2022, că trupele ruse, în cooperare cu subunități ale milițiilor Republicii Populare Donețk, au înfrânt rezistența militarilor ucraineni și a membrilor regimentului naționalist Azov din Mariupol.

Singurul focar major de conflict se mai află doar în cadrul combinatului Azovstal, cu un perimetru de peste 15 kilometri. De asemenea, în cartierele adiacente acestuia mai există puncte de rezistență izolate, în special în subsolurile clădirilor rezidențiale și ale facilităților sociale. De curățarea acestora se ocupă detașamente speciale din cadrul trupelor ruse.

În ultimul timp, aeronavele rusești au distrus mai multe coridoare subterane de comunicații și galerii mari, prin care militanții regimentului Azov se mutau dintr-o parte în alta a întreprinderii.

După cum au informat surse oficiale rusești, Forțele Aerocosmice au întrebuințat până la 50 de bombe grele împotriva formațiunilor înarmate de la Azovstal. Este vorba despre câteva zeci de bombe FAB-500 și mai multe unități de bombe FAB-3000. Acest lucru a fost facilitat de certitudinea că pe teritoriul combinatului nu se mai află persoane civile.

Între timp, au apărut și informații noi despre pregătirea unor noi încercări ale militanților de a ieși de pe teritoriul întreprinderii, unde se află într-o situație critică. Se pare că în acest scop ar putea fi folosite chiar facilitățile subterane. Între membrii regimentului Azov se află și foști angajați ai combinatului, care sunt familiarizați cu galeriile subterane.

Comentariul autorului: Probabil, misiunile de bombardament de la combinatul Azovstal din Mariupol au fost îndeplinite de bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3. Acestea sunt singurele aeronave rusești care întrebuințează bombele grele de tip FAB-3000, care au fost scoase recent din conservare în mod special pentru distrugerea unor facilități subterane ucrainene. Greutatea unei bombe de acest tip este de 3.000 de kilograme, iar cea a explozibilului conținut de 1.400 de kilograme.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel