Rușii ar fi interceptat cu Su-35 avioane israeliene în spațiul aerian al Siriei

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Avioanele de vânătoare ruse au decolat de la baza aeriană Khmeimim din Siria pentru a intercepta un atac israelian asupra bazei aeriene T-4 la începutul acestei luni. Cel puțin așa transmit agențiile de presă din Rusia, citate de agenția Tasnim.

Protivit sursei citate, avioanele israeliene care se îndreptau spre baza T-4 a Forțelor Aeriene Siriene situată în districtul Homs s-au confruntat în weekend cu avioanele Sukhoi Su-35 ale Forțelor Aeriene Ruse, care au decolat de la Baza Khmeimim, operată de Rusia, situată în sud-estul orașului Latakia. Sursa citată nu face referire la ce avioane israeliene au fost interceptate, F-16 sau F-35.

Israelul a efectuat sute de atacuri aeriene în Siria, inclusiv asupra Înălțimilor Golan. Armata siriană susține că a respins în cea mai mare parte atacurile israeliene, doborând mai multe rachete.

La începutul anului 2018, Siria a doborât un avion F-16 israelian care intrase în spațiul aerian sirian.

Siria a cerut Națiunilor Unite să adopte măsurile necesare pentru a stopa agresiunea militară a Israelului pe teritoriul său.

Vezi și: Avioane de vânătoare neidentificate au bombardat un depozit militar iranian din Siria

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel