Avioane de vânătoare neidentificate au bombardat un depozit militar iranian din Siria

S.I. Catalin / 05 dec 2019 / 21:12

„Aeronave neidentificate" au efectuat, miercuri, atacuri aeriene asupra unui depozit de arme al IRGC (Corpul Gărzilor Revoluţionare Islamice), aflat în apropierea orașului Abu Kamal din Siria, în apropierea frontierei irakiene, relatează agenția de știri Al Arabia şi site-ul The Times of Israel.

Irakienii și sirienii au acuzat Israelul de comiterea acestui atac și au promis să se răzbune.

Aeronave neidentificate bombardează regulat această mare bază militară de lângă Abu Kamal, care este construită de iranieni. Baza este situată de-a lungul principalului traseu terestru Iran-Siria care duce către Irak.

Regiunea Abul Kamal din Siria, aflată în apropierea frontierei cu Irak, este văzută ca o regiune crucială pentru Iran și intențiile sale de a stabili un coridor terestru către Marea Mediterană pentru a transporta mai ușor mărfuri și luptători în Orientul Mijlociu, precizează The Times of Israel.

Iranienii au numit această bază militară după Imanul Ali (fondator ale șiismului). Iranul încearcă să amenajeze aici, atât depozite de muniții, cât și o linie de producție pentru dronele echipate cu explozibili. Acestă bază este, de asemenea, destinată să fie folosită ca tabără de instruire pentru miliții șiite pro-iranieni.

Dar, imediat ce instalațiile militare sunt aproape terminate, acestea sunt imediat atacate de „aeronave neidentificate". Cu toate acestea, iranienii încearcă să-şi mute producția de tehnică şi echipamente militare în estul Siriei.

Într-un interviu acordat postului Channel Nine, premierul israelian a confirmat indirect implicarea țării în astfel de atacuri, afirmând că Israelul își va ataca inamicii oriunde în lume pentru a-și asigura securitatea, precizează Uawire.org. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy