Aviația rusă a distrus ultimul spital civil din provincia Idlib din Siria

Eduard Pascu |
Data publicării:

În ultimele 24 de ore, armata președintelui sirian Bashar al-Assad, cu sprijinul aviației ruse, a capturat localitatea Rozum Halahil de importanță strategică și înaltimea Mushayrif din sud-estul provinciei Idlib, relatează agenția turcă Anadolu, transmite paginaderusia.

Rozum Halahil era considerat prima linie de apărare pe direcția orașului Maaret en Numan. Avioanele siriene au bombardat orașul Kafranbil și o serie de sate.

În același timp, aviația rusă a lansat atacuri aeriene asupra orașelor Maaret-en-Numan și Kensafra, dar și a satelor Kafr Wadi, Maarethirmi, Um Musherif, Breyis, Tavil Khalib și Maaretennisan.

Armata rusă, în special, a distrus spitalul Kivan din orașul Kensafra din sudul Idlib, ultimul rămas în picioare în regiune. În plus, una dintre moscheile orașului a fost distrusă.

De teama bombardamentelor rusești, populația locală a părăsit în mare parte orașul, ceea ce a redus numărul victimelor.

Medicul șef al spitalului Kivan, Ali Khushshum, a declarat că, în noaptea de 25 noiembrie a avut loc un atac aerian asupra unității medicale. „Clădirea spitalului, cu secțiile de pediatrie, urologie, chirurgie, și maternitatea au fost distruse complet. Lunar aici erau internați 6.500 de pacienți”, a spus el.

Khushshum a menționat că, cu șapte minute înainte de atacul aerian, a fost primit un mesaj despre atacurile aeriene din localitatea apropiată, Kafr Wadi, motiv pentru care s-a luat decizia de evacuare a personalului și a pacienților.

Vezi și: The New York Times a obținut dovezi că Rusia a bombardat în mod repetat spitale din Siria

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel