Avanposturile militare ale Turciei, încercuite de trupele lui Assad. Ankara amenință cu represalii în caz de atac

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Turcia a ameninţat cu represalii în cazul în care avanposturile sale militare, dintre care trei au fost încercuite de forţele regimului Bashar al-Assad, vor fi atacate în provincia Idlib, ultimul bastion al insurgenţilor în Siria, informează AFP, potrivit Agerpres.

În acord cu Rusia, susţinătoarea strategică a regimului Assad, Turcia, care susţine grupări insurgente, a instalat 12 posturi de observaţie în Idlib (nord-vestul Siriei) pentru a preveni o ofensivă a forţelor guvernamentale siriene.

Ankara a trimis începând de vineri 350 de vehicule încărcate cu trupe şi muniţii pentru a întări poziţiile sale. Tot vineri, o sursă securitară turcă a informat că trei dintre avanposturile sale au fost încercuite de soldaţi ai regimului.

"Posturile noastre de observaţie din Idlib sunt în continuare în serviciu şi sunt capabile să se apere cu armele şi echipamentele de care dispun", a dat asigurări Ministerul turc al Apărării pe Twitter. "În cazul unui nou atac, un răspuns apropriat va fi pus în aplicare în modul cel mai ferm, bazat pe dreptul la autoapărare", adaugă ministerul.

 

Erdogan i-a dat un ultimatum lui Assad



Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a dat un ultimatum regimului sirian, cerându-i să-şi îndepărteze trupele de posturile de observaţie militare turce până la sfârşitul lui februarie.

În noaptea de duminică spre luni, tiruri de artilerie ale regimului s-au soldat cu opt morţi de partea turcă. Ankara a răspuns bombardând poziţii siriene şi omorând cel puţin 13 persoane.

Miercuri, Erdogan a calificat atacul regimului sirian împotriva forţelor turce drept "punct de cotitură" în conflictul din Siria. "Vom riposta fără niciun avertisment la orice nou atac împotriva militarilor noştri sau împotriva combatanţilor (insurgenţi sirieni) cu care cooperăm", a atenţionat preşedintele turc.

O delegaţie din Rusia este aşteptată sâmbătă în Turcia pentru discuţii menite să pună capăt ofensivei forţelor guvernamentale siriene şi catastrofei umanitare din regiunea Idlib din nord-vestul Siriei. Chiar dacă se află în tabere opuse în conflictul sirian, Turcia şi Rusia au colaborat strâns în ultimii ani pentru a gestiona situaţia din Idlib.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel