Autorităţile separatiste din Transnistria au dat startul înrolării în armată

S.I. Catalin |
Data publicării:
armata transnistreană
armata transnistreană

La 3 decembrie, pretinsele comisariate militare din stânga Nistrului vor desfășura înrolarea populației pentru a suplini contingentul pacificatorilor așa-numitei Republici Moldovenești Nistrene.

Înrolarea va dura 90 de zile, iar remunerarea va fi de 2500 de ruble transnistrene (circa 155 de dolari SUA), scrie novostipmr.com, citat de portatul de ştiri Deschide.md.

La arme sunt chemați bărbații cu vârste de până la 50 de ani, ce dețin cel puțin studii medii. Petru a fi înrolați, candidații trebuie să depună o cerere pe numele comisarului militar raional până la 30 noiembrie.

Armata rusă este încă prezentă pe teritoriul autoproclamatei Republici Moldovenești Nistreene.

Armata a 14-a „de gardă” Sovietică/Rusă a fost o unitate militară strategic-operativă din cadrul forțelor armate al Uniunii Sovietice și de asemenea, pentru o scurtă perioadă de timp, o unitate a forțelor armate ale Federației Ruse între 1992–1995.

Este notoriu cunoscută pentru implicarea sa în războiul din Transnistria în perioada iunie–iulie 1992, fapt care a dus la apariția și independența de facto a unui „stat” separatist față de Republica Moldova.

În mai 2017 la Chişinău s-a luat o decizie care va rămăne în istorie pentru mult timp şi anume prezenţa Armatei a 14-a pe teritoriul R.Moldova este neconstituţională.

,,Prezenţa pe teritoriul Republicii Moldova a oricăror trupe sau baze militare, conduse şi controlate de către state străine, este neconstituţională'', conform deciziei adoptate de Curtea Constituţională de la Chişinău.

Cel mai recent, Rusia a fost condamnată la CEDO pentru înrolarea unor cetățeni ai Republicii Moldova în așa-numitele trupe militare transnistrene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel