'Autopsia' campaniei lui Trump: O imagine înfricoșătoare a înfrângerii

DefenseRomania Team / 02 feb 2021 / 17:13

Un amplu studiu sociologic, efectuat de un republican implicat în campania victorioasă a lui Donald Trump din 2016, prezintă cauzele înfrângerii președintelui republican în fața democratului Joe Biden.

Într-un material intitulat „Autopsia campaniei lui Trump prezintă o imagine înfricoșătoare a înfrângerii”, jurnaliștii de la Politico citează un vast raport al lui Tony Fabrizio, un consultant politic republican și sociolog, care a fost alături de Donald Trump în timpul campaniei din 2016, atunci când republicanul a învins-o pe democrata Hillary Clinton.

Sursa citată a obținut o copie după acest vast raport al lui Fabrizio, care are nu mai puțin de 27 de pagini. Și, deși Donald Trump a acuzat fraudarea alegerilor până în ultimul moment, datele din raportul furnizat de sociolog, raport pe care Politico l-a numit „autopsia” campaniei, indică o înfrângere anunțată.

 

Trump a pierdut state-cheie pe bandă rulantă

 

Potrivit raportului, deși Trump a acuzat fraudarea alegerilor în statele dominate de cetățeni de culoare, „hemoragia” electorală a suferit-o mai mult în statele în care majoritari sunt americanii albi.

Interesant e că raportul precizează faptul că cei mai apropiați consilieri ai lui Trump au luat în calcul înfrângerea, încă dinaintea alegerilor din noiembrie 2020.

Studiul sociologic se bazează pe analizarea a 10 state. Interesant e că cinci dintre ele - Arizona, Georgia, Michigan, Wisconsin și Pennsylvania - sunt state pe care Trump le-a pierdut, deși în 2016 le câștigase. 

O altă precizare care se face e că Trump a pierdut din voturi inclusiv în rândul americanilor albi trecuți de prima tinerețe. Exact segmentul de electorat care l-a propulsat la Casa Albă în 2016. Totodată, spre exemplu, în cele cinci state mai sus amintite, unele cu istoric adânc republican, precum Georgia, Trump a pierdut electorat și în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani, nu doar printre cei trecuți de 65 de ani.

 

Gestionarea pandemiei l-a îngropat pe Trump

 

2. -imagine fara descriere- (donald_trump_79903500.jpg)

Un alt element esențial a fost reprezentat de comportamentul lui Donald Trump și mai ales de gestionarea pandemiei. Din păcate pentru Trump, gestionarea pandemiei i-a adus lui Biden un număr mare de votanți.

Studiul sociologic arată că majoritatea americanilor consideră lupta împotriva COVID-19 mai importantă decât redeschiderea economică. Mai mult, 75% dintre alegătorii Statelor Unite sunt în favoarea purtării măștii în spații publice, lucru pe care Trump l-a refuzat constant.

Raportul a fost întocmit în luna decembrie 2020 și a fost trimis celor mai apropiați consilieri ai președintelui Donald Trump. Politico precizează că nu e clar dacă Trump a citit raportul.

Amintim că democratul Joe Biden a fost votat de Colegiul Elctoral pe 15 decembrie 2020, cu 306 voturi, faţă de 232 cât a obținut republicanul Donald Trump și a devenit al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii pe data de 20 ianuarie 2021.

Biden a câștigat și votul popular în noiembrie 2020, cu 81.28 milioane adică 51.3% din sufragii, faţă de 74.22 milioane (46.8 %) cât a obţinut Donald Trump, care nu a recunoscut niciodată victoria lui Biden, acuzând fraudarea alegerilor.

Biden și Trump sunt cei mai votați oameni politici din istoria Statelor Unite ale Americii.

CITEȘTE ȘI: Obama nu crede în victoria trumpismului și spune că moștenirea politică a lui Trump e supraevaluată

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy