'Autopsia' campaniei lui Trump: O imagine înfricoșătoare a înfrângerii

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Un amplu studiu sociologic, efectuat de un republican implicat în campania victorioasă a lui Donald Trump din 2016, prezintă cauzele înfrângerii președintelui republican în fața democratului Joe Biden.

Într-un material intitulat „Autopsia campaniei lui Trump prezintă o imagine înfricoșătoare a înfrângerii”, jurnaliștii de la Politico citează un vast raport al lui Tony Fabrizio, un consultant politic republican și sociolog, care a fost alături de Donald Trump în timpul campaniei din 2016, atunci când republicanul a învins-o pe democrata Hillary Clinton.

Sursa citată a obținut o copie după acest vast raport al lui Fabrizio, care are nu mai puțin de 27 de pagini. Și, deși Donald Trump a acuzat fraudarea alegerilor până în ultimul moment, datele din raportul furnizat de sociolog, raport pe care Politico l-a numit „autopsia” campaniei, indică o înfrângere anunțată.

 

Trump a pierdut state-cheie pe bandă rulantă

 

Potrivit raportului, deși Trump a acuzat fraudarea alegerilor în statele dominate de cetățeni de culoare, „hemoragia” electorală a suferit-o mai mult în statele în care majoritari sunt americanii albi.

Interesant e că raportul precizează faptul că cei mai apropiați consilieri ai lui Trump au luat în calcul înfrângerea, încă dinaintea alegerilor din noiembrie 2020.

Studiul sociologic se bazează pe analizarea a 10 state. Interesant e că cinci dintre ele - Arizona, Georgia, Michigan, Wisconsin și Pennsylvania - sunt state pe care Trump le-a pierdut, deși în 2016 le câștigase. 

O altă precizare care se face e că Trump a pierdut din voturi inclusiv în rândul americanilor albi trecuți de prima tinerețe. Exact segmentul de electorat care l-a propulsat la Casa Albă în 2016. Totodată, spre exemplu, în cele cinci state mai sus amintite, unele cu istoric adânc republican, precum Georgia, Trump a pierdut electorat și în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani, nu doar printre cei trecuți de 65 de ani.

 

Gestionarea pandemiei l-a îngropat pe Trump

 

2. -imagine fara descriere- (donald_trump_79903500.jpg)

Un alt element esențial a fost reprezentat de comportamentul lui Donald Trump și mai ales de gestionarea pandemiei. Din păcate pentru Trump, gestionarea pandemiei i-a adus lui Biden un număr mare de votanți.

Studiul sociologic arată că majoritatea americanilor consideră lupta împotriva COVID-19 mai importantă decât redeschiderea economică. Mai mult, 75% dintre alegătorii Statelor Unite sunt în favoarea purtării măștii în spații publice, lucru pe care Trump l-a refuzat constant.

Raportul a fost întocmit în luna decembrie 2020 și a fost trimis celor mai apropiați consilieri ai președintelui Donald Trump. Politico precizează că nu e clar dacă Trump a citit raportul.

Amintim că democratul Joe Biden a fost votat de Colegiul Elctoral pe 15 decembrie 2020, cu 306 voturi, faţă de 232 cât a obținut republicanul Donald Trump și a devenit al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii pe data de 20 ianuarie 2021.

Biden a câștigat și votul popular în noiembrie 2020, cu 81.28 milioane adică 51.3% din sufragii, faţă de 74.22 milioane (46.8 %) cât a obţinut Donald Trump, care nu a recunoscut niciodată victoria lui Biden, acuzând fraudarea alegerilor.

Biden și Trump sunt cei mai votați oameni politici din istoria Statelor Unite ale Americii.

CITEȘTE ȘI: Obama nu crede în victoria trumpismului și spune că moștenirea politică a lui Trump e supraevaluată

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel