Obama nu crede în victoria trumpismului și spune că moștenirea politică a lui Trump e supraevaluată

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Donald Trump, al 45-lea președinte al Statelor Unite ale Americii și Barack Obama, al 44-lea președinte american
Donald Trump, al 45-lea președinte al Statelor Unite ale Americii și Barack Obama, al 44-lea președinte american

Fostul președinte Barak Obama e mai relaxat în ceea ce privește daunele pe care Donald Trump și politica sa le-ar putea provoca pe termen lung pentru Statele Unite ale Americii.

În cadrul unui interviu acordat postului ZDF și citat de der Spiegel, Barak Obama transmite că moștenirea politică a lui Donald Trump e supraestimată.

Obama a dat exemplul programului de asigurare de sănătate supranumit Obamacare, pe care administrația Trump nu a reușit să îl înlocuiască, dar și Acordul de la Paris din care Trump a retras SUA, însă Biden a readus-o din primul decret semnat în calitate de al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii.

Amintim că la doar câteva ore de la învestire, Joe Biden, fostul vicepreședinte din mandatele lui Barack Obama, a semnat 15 ordine executive, printre care pe cel vizând revenirea SUA în Acordul de la Paris privind schimbările climatice, dar și întoarcerea SUA în OMS.

 

Obama nu crede în forța politică a mișcării pe care Trump a generat-o

 

Totodată, Barack Obama nu pare impresionat de forța taberei conservatoare și a amintit că Donald Trump a eșuat în tentativa sa de a obține al doilea mandat, fiind învins de Joe Biden. Obama a amintit că spre deosebire de Trump el a obținut un al doilea mandat.

Potrivit lui Barack Obama, victoria lui Donald Trump din 2016 a venit ca urmare a crizei financiare din 2008-2009, dar a fost și o consecință a divizării sociale din America și a manipulărilor, conspiraţiilor și a fake news-urilor propagate pe rețelele de socializare. 

Amintim că democratul Joe Biden a fost votat de Colegiul Elctoral pe 15 decembrie 2020, cu 306 voturi, faţă de 232 cât a obținut republicanul Donald Trump și a devenit al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii pe data de 20 ianuarie 2021.

Biden a câștigat și votul popular în noiembrie 2020, cu 81.28 milioane adică 51.3% din sufragii, faţă de 74.22 milioane (46.8 %) cât a obţinut Donald Trump, care nu a recunoscut niciodată victoria lui Biden, acuzând fraudarea alegerilor.

Biden și Trump sunt cei mai votați oameni politici din istoria Statelor Unite ale Americii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel