Austria a consemnat la sol avioanele de antrenament Saab 105 după ce au fost descoperite probleme

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Cele 12 avioane de antrenament, cu două motoare, Saab 105 operate de Forțele Aeriene din Austria (AAF), au fost reținute la sol după ce au fost găsite fisuri în șuruburile care leagă secțiunile de coadă de fuzelajul central, transmite Jane.

Știrea a fost confirmată pentru sursa citată de ofițeri AAF cu ocazia conferinței IQ Air Power Eastern Europe, desfășurată la o bază militară din Salzburg din Austria.

În perioada anilor ’70 au fost livrate 40 de avioane Saab 105. La zece avioane dintre cele 12 care mai sunt în funcțiune s-au găsit fisuri.

Problemele au fost descoperite după ce Forțele Aeriene Suedeze (SwAF), care folosesc modelul Saab Sk 60 similar (care are motoare mai puțin puternice, dar un cockpit mai modern) i-a sfătuit pe austrieci să verifice avioanele. Luate la puricat de tehnicienii austrieci au fost găsite fisuri pe care suedezii nu le identificaseră. Atunci toate avioanele AAF Saab 105 au fost consemnată la sol.

Surse AAF au declarat pentru sursa citată că, deși ciclul de viață pentru flota de avioane Saab 105 se încheie la sfârșitul anului 2020, serviciul va încerca să remedieze problemele și să mențină aeronavele în funcțiune. Acest lucru se datorează faptului că este mult mai ieftin la întreținere Saab 105 pentru o parte din sarcinile de poliție aeriană, față de Eurofighter.

Vezi și: Germania a finalizat programul avioanelor de luptă Eurofighter

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel