Australia va achiziționa 12 submarine de la Naval Group

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Australia va achiziționa 12 submarine de atac pentru Marina Regală, comandate de la compania franceză Naval Group, în baza unui acord de parteneriat strategic. Ministrul australian al Apărării, Christopher Pyne a confirmat că guvernul australian a încheiat oficial negocierile pentru semnarea acordului cu compania franceză, în timpul reuniunii Comitetului Național de Securitate al guvernului australian de la Melbourne, la 10 decembrie 2018, potrivit BulgarianMilitary, AustralianDefence şi Naval-Technology.

Submarinele vor fi construite în cadrul proiectul Sea 1000 (Future Submarine) şi care valorează 50 de miliarde de dolari. Intenţia Australie de cumpăra 12 submarine are la bază un program de înzestrare militară care are ca scop înlocuirea vechii flote de submarine, şase la număr din clasa Collins, până la începutul anilor 2030, fiind în conformitate cu ,,Cartea Albă’’ a Apărării din 2016. Cele 12 noi submarine aparțin clasei Attack, iar numele primului submarin din noua clasă va fi HMAS Attack. Submarinele vor fi construite în şantierele navale din Osborne, Australia de Sud.

 

Potrivit Naval-Technology, ministrul australian al apărării, Christopher Pyne, a anunțat că primul submarin al Marinei Regale Australiene (RAN) va fi numit HMAS Attack şi este aşteptat să intre în serviciu la începutul anului 2030. Programul de înzestrare al Marinei Regale Australiene valorează 50 de miliarde, fiind destinat să ofere țării o capacitate submarină superioară în regiune.

La 30 septembrie 2016, contractul de proiectare și mobilizare a fost semnat între guvernul australian și compania franceza Naval Group pentru a începe faza de proiectare a programului viitorului submarin.

,,Naval Group va continua să colaboreze cu echipa Australian Naval Infrastructure pentru a dezvolta planurile detaliate de construcție a submarinelor și pentru a se asigura că șantierul de construcție pentru submarine oferă un mediu sigur și productiv pentru a construi cele 12 viitoare submarine’’ , se arătă într-un comunicat publicat pe site-ul companiei france, pe 14 Decembrie 2018.

La începutul acestui an, Departamentul de Apărare al Australiei a acordat un contract de 700 milioane de dolari australieni (la momentul respective reprezentând aproximativ 566 milioane de dolari americani) companiei Lockheed Martin Australia pentru proiectarea, construirea și integrarea sistemului de luptă al programului Future Submarine, mai precizează Naval-Technology.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel