Australia alege Apache. Elicopterele Tiger, schimbate deși au fost achiziționate în 2011

Ciprian Dumitrache |
Data publicării:

Armata australiană a confirmat că a ales Boeing AH-64E Apache pentru a înlocui elicopterele Tiger. Costurile de mentenanță foarte mari ale lui Tiger au fost hotărâtoare.

Australia va achiziționa din 2025 un număr de 29 de elicoptere de atac Apache, având o tehnologie îmbunătățită, la un cost de aproximativ 3,4 miliarde de dolari, pentru a înlocui cele 22  de elicoptere de atac Tiger, achiziționate în 2011 și care întruniseră Capabilitatea Operațională Finală de curând, în anul 2016.

Ministrul australian al apărării, Linda Reynolds, a anunțat că înlocuitorul lui Tiger ARH va fi Boeing AH-64E Apache Guardian. Totodată, a menționat că AH-64E Apache este echipat cu senzori de ultimă generație, precum și cu un sistem de comunicații, capacități de atac și sisteme de apărare îmbunătățite, achiziția elicopterelor Apache fiind cea mai bună opțiune, în condițiile în care acestea s-au dovedit de-a lungul timpului ca fiind foarte eficiente și sigure în condiții de luptă, având costuri de exploatare moderate și predictibile.

„Noile elicoptere de recunoaștere vor consolida forța de recunoaștere a Australiei pentru a ne modela mai bine mediul strategic și a descuraja acțiunile împotriva interesului nostru național”, a spus ministrul Reynolds.

 

Motivele noii achiziții: Costul prea ridicat pentru mentenanța elicopterelor Tiger

 

„Prin urmărirea unui sistem testat în condiții de luptă și cu risc scăzut, pe care îl oferă Apache, Armata va evita costurile și riscurile asociate, de obicei, cu platformele aflate în dezvoltare.”

Cu toate că o parte din problemele elicopterelor Tiger au fost remediate, acesta având și o rază de acțiune dublă față de Apache (430 mile marine, față de 257), guvernul australian a căutat o platformă care și-a dovedit fiabilitatea în timp și care nu generează costuri suplimentare cu exploatarea. Costurile de funcționare pe oră a elicopterului Apache se situează la aprox. 10.500 USD, în timp ce pentru Tiger costurile de funcționare pe oră, în condiții reale, au fost de aproximativ 27.000 USD, deși cifrele Airbus arată că operarea elicopterelor ar costa 9.500 USD pe oră, relatează publicația Thestrategist.

"Proiectul va îndeplini viziunea guvernului de a maximiza implicarea industriei australiene în dezvoltarea capacităților de apărare", a spus Reynolds. „Există oportunități potențiale pentru industria australiană în asistență logistică, servicii de depozitare, instruire, servicii de inginerie și întreținere și reparații. Maximizarea acestor oportunități pentru companiile australiene va permite creșterea viitoare a industriei noastre locale și va prezenta oportunități pentru implicarea industriei australiene în lanțul global de aprovizionare”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel