Australia a recepționat încă un distrugător din clasa Hobart echipat cu sistem Aegis

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Apărării din Australia a preluat cel de-al treilea și ultimul distrugător din clasa Hobart (AWD), viitoarea HMAS Sydney (numărul 42), de la șantierul naval Osborne din Adelaide, transmite Jane.

La ceremonie au participat ministrul Apărării, Linda Reynolds și viceamiralul Michael Noonan care au declarat că prin această recepție se încheie programul de construcție AWD, în valoare de 6 miliarde de dolari pentru a înlocui navele din clasa Adelaide. AWD-urile sunt echipate cu sisteme Aegis.

Ultimul distrugător din clasa Hobart este de așteptat să fie livrat pe 20 mai. Pregătirile de acceptare vor include trageri cu rachetele RIM-66 SM-2 Block 3B și rachete antiaeriene RIM-162.

Finalizarea cu succes a testelor trebuie să se facă simultan pentru toate cele trei AWD-uri.

Prima navă din clasa Hobart a fost comandată în 2017, în timp ce cea de-a doua, HMAS Brisbane, a fost comandată în anul următor.

Livrarea HMAS Sydney a fost cu câteva luni mai devreme decât a fost programată în urma unei decizii de modificare a torpilelor antisubmarin Mk 54 și a rachetelor aeriene AGM-114N Hellfire pentru elicopterul naval multirol MH-60R al navei.

Vezi și: Australia cumpără încă 24 de avioane F-35A Lightning II Joint Strike Fighter

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel