Aurescu: România susține implementarea celui de-al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Armata rusă, în timpul unor exerciții militare. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Armata rusă, în timpul unor exerciții militare. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

România susţine un al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, a afirmat, luni, Bogdan Aurescu, înainte de reuniunea miniştrilor de Externe din statele membre UE, care se desfăşoară la Bruxelles.

"Desigur, o să ne concentrăm azi asupra Ucrainei şi asupra efectelor crizei pe care atacul Rusiei împotriva acestei ţări europene a creat-o. Bineînţeles că nu putem evita o discuţie legată de un şaselea pachet de sancţiuni. România susţine acest pachet şi soluţiile propuse şi discutate până în prezent. Sperăm că se va ajunge la o soluţie care va reuni toate statele europene membre în a susţine adoptarea acestui pachet, (...) cred că avem nevoie de el, avem nevoie de el acum", a arătat şeful diplomaţiei române.

El a amintit că în România au venit, până în prezent, aproape un milion de persoane care fug de războiul din Ucraina.

Totodată, Aurescu a vorbit şi despre rolul României în tranzitarea produselor agricole din ţara vecină prin porturile de la Galaţi şi Constanţa.

Astfel, el a spus că peste 120.000 de tone de cereale din Ucraina au fost transportate prin portul Constanţa. "Este foarte important să contracarăm o criză alimentară, care, în cazul multor ţări, se apropie", a afirmat şeful diplomaţiei române. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel