Au apărut primele imagini cu grupul de asalt rusesc anihilat de ucraineni în regiunea Harkov (Foto/Video): Prima etapă a operațiunii militare rusești ar fi mai mult o misiune de recunoaștere

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Un grup de asalt rusesc a fost anihilat lângă satul crainean Oliynykove, regiunea Harkov. Sursa foto: Deepstate.
Un grup de asalt rusesc a fost anihilat lângă satul crainean Oliynykove, regiunea Harkov. Sursa foto: Deepstate.

Primele imagini ale unor vehicule blindate rusești pierdute în apropierea graniței ruso-ucrainene din regiunea Harkov au fost publicate pe internet. Imaginile respective au fost publicate de DeepState pe rețeaua de socializare X. Una dintre imaginile publicate este cea a unor vehicule blindate rusești pierdute în apropierea graniței ruso-ucrainene din regiunea Harkov. În total, au fost distruse trei unități de echipament, inclusiv un tanc inamic și transportoare blindate de trupe.

 

,,Operațiunea Harkov, pe care echipa noastră a prezis-o, a început în această dimineață la ora 05:00 - este fie o recunoaștere prin luptă, fie un atac cu arme combinate prost efectuat. Trupele rusești sunt susținute de mortiere, tunuri și artilerie cu rachete, precum și de puterea aeriană cu utilizarea de bombe aeriene ghidate (GAB)", a scris George Barros, expert la Institutul pentru Studiul Războiului, pe X (fostul Twitter).

Dimineața, trupele rusești au început să bombardeze orașul Vovchansk cu tunuri și rachete de artilerie. În plus, grupuri rusești de sabotaj și recunoaștere au încercat să se infiltreze pe teritoriul Ucrainei, ceea ce a dus la o bătălie cu gărzile de frontieră ucrainene.

Au existat, de asemenea, încercări repetate de a străpunge liniile de apărare ale Forțelor Armate Ucrainene de la graniță.

Potrivit DeepState, inamicul a reușit să creeze un cap de pod temporar și să facă o mică breșă. Ministerul ucrainean al Apărării a raportat că în cursul acestei zile inamicul a bombardat teritoriul cu bombe ghidate cu precizie.

 

Prima etapă a operațiunii militare rusești, o misiune de recunoaștere prin luptă?

 

Rusia și-a lansat ofensiva în direcția Harkov, prima etapă a operațiunii lor militare majore, spun analiştii militari despre atacul rusesc asupra regiunii Harkov de ieri seară.

"Rusia s-a concentrat pe direcția Vovchansk (cu sprijinul UAV-urilor), precum și în apropiere de aşezările Borisivka, Pilna, Krasne, Hoptivka și Strilecha. În linii mari, regiunea conturată în roșu", scrie George Barros pe reteau de socializare X.

Cercetătorii de la Institutul pentru Studiul Războiului consideră că prima etapă a operațiunii militare rusești este o misiune de recunoaștere prin luptă, "și nu este o încercare serioasă de a cuceri orașul Harkov".

"Dacă comandamentul rus ar fi avut intenția de a captura orașul Harkov, probabil că trupele ruse ar fi atacat și dinspre vest și nord-vest de orașul Harkov", se arată în analiza Institutului pentru Studiul Războiului.

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, forțele ruse au aproximativ 50.000 de soldați în regiunile Belgorod, Kursk și Briansk, ceea ce nu este suficient pentru a captura Harkov.

Potrivit estimărilor cercetătorilor, la începutul acestei contraofensive, rușii încearcă în primul rând să diminueze efectivele forțelor ucrainene aflate de-a lungul liniei frontului, care are în prezent o lungime de aproape o mie de kilometri. Acest lucru ar putea crea oportunități suplimentare pentru ei, în special în regiunea Donețk.

Apropiindu-se de Vovchansk, observatorii cred că rușii încearcă să atragă cât mai multe forțe ucrainene să apere orașul, pentru ca apoi să poată captura Kupiansk, unde trupele rusești nu au reușit să obțină un succes de mai bine de șase luni.

În plus, în cazul unei ofensive reușite în regiunea Harkov, rușii vor încerca să creeze o zonă tampon "demilitarizată sau sanitară" în Ucraina, pe care Kremlinul o dorește de la începutul anului 2024.

Atacurile masive asupra unor ținte civile ar putea, de asemenea, să semene panică în Ucraina, ceea ce ar facilita sarcini suplimentare pentru trupele rusești, consideră ISW.

Succesul primei etape va determina viitoarea ofensivă asupra orașului Harkov propriu-zis, se arată în analiză.

Cercetătorii subliniază că atacul asupra regiunii Harkov demonstrează în mod clar nevoia urgentă a Ucrainei de apărare aeriană și fac apel la țările occidentale să își intensifice eforturile în această direcție.

"Utilizarea de către Rusia a spațiului aerian rusesc pentru aceste atacuri subliniază nevoia urgentă ca Statele Unite să furnizeze [Ucrainei] mai multe capacități de apărare aeriană cu rază lungă de acțiune și să permită ucrainenilor să le folosească pentru a intercepta avioanele rusești în spațiul aerian rusesc. Ucraina ar putea apăra mai bine regiunea Harkov dacă apărarea aeriană ucraineană ar putea intercepta avioanele rusești în spațiul aerian rusesc înainte ca acestea să lanseze bombe ghidate", au declarat analiștii ISW.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel