Aterizare de urgență a unui F/A-18 Super Hornet după ce motorul a luat foc

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Un avion de luptă al US Navy a suferit, în zbor, un incendiu la motor la începutul acestei luni, provocând o aterizare de urgență, au confirmat oficialii americani.

Avionul F/A-18F Super Hornet, repartizat în escadrila de luptă Strike 103 de la Baza Navalo-Aeriană Oceana din Virginia, desfășura antrenamente de rutină în apropiere de Cape Virginia în momentul accidentului din 10 septembrie, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Navale din Atlantic, comandorul Jennifer Cragg, transmite Navy Times.

Avionul a aterizat în siguranță la Baza Oceana fără alte incidente și nimeni nu a fost rănit, a mai spus Cragg. „A fost deschisă o anchetă care va determina cauza acestui incident”, confirmă americanii.

Acesta a fost al cincilea incident în care este implicat un Super Hornet, potrivit datelor US Navy. Daunele acestora depășesc un milion de dolari.

US Navy a avut în acest an fiscal 11 incidente aviatice cu trei mai multe decât anul trecut.

Citește și: Un avion F / A-18F Super Hornet al SUA s-a prăbuşit în Marea Filipinelor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel