Atentat terorist la Bruxelles: Cel puţin două persoane au fost ucise de focuri de armă (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel puţin două persoane au fost ucise de focuri de armă, luni seara, la Bruxelles, iar suspectul a fugit. Cele două persoane decedate aveau naţionalitate suedeză, a anunţat poliţia, care a precizat că o anchetă este în desfăşurare, relatează agenţia de presă Belga.

Împuşcăturile au avut loc în jurul orei 19:15, dar circumstanţele exacte ale incidentului sunt încă neclare.Imaginile surprinse de locuitorii din zonă arată cum un bărbat îmbrăcat într-o jachetă portocalie fluorescentă şi cu o cască albă soseşte pe un scuter, coboară de pe acesta şi trage mai multe focuri de armă în stradă cu o puşcă automată.

Mai multe persoane fug într-o clădire de apartamente, dar bărbatul înarmat le urmăreşte şi redeschide focul în holul de la intrare. 

Procuratura federală belgiană, responsabilă de terorism, a preluat ancheta asupra împușcăturii. În același timp, a fost întărit controlul la frontiere. Premierul belgian, ministrul de Interne și cel al Justiției se află în prezent la centrul național de criză pentru a monitoriza situația.

Premierul belgian Alexander de Croo și-a exprimat „cele mai profunde condoleanțe celor dragi victimelor atacului laș de la Bruxelles”. Cu doar câteva secunde în urmă (22:25 ora României), profilul de Facebook al atacatorului a fost șters. Acolo, el își motiva crimele.  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel