Atentat la Tel Aviv. Un terorist a deschis focul în centrul Capitalei Israelului în timp ce localurile erau pline

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă Foto: Israel Defense Forces - IDF Official
Sursă Foto: Israel Defense Forces - IDF Official

Cel puţin două persoane au murit şi zece au fost rănite într-un schimb de focuri joi în Tel Aviv, acesta fiind al patrulea atac ucigaş într-un mare oraş israelian în două săptămâni, relatează Reuters şi TPS Israel.

Atacul a avut loc pe strada Dizengoff, în timp ce barurile şi restaurantele erau pline.

Un număr mare de echipaje de intervenţii de urgenţă au sosit la faţa locului, iar poliţia, care îl caută pe atacator, le-a spus locuitorilor să rămână în case.

''Un terorist a deschis focul de la mică distanţă şi apoi a fugit pe jos. Mai multe persoane sunt rănite'', a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Eli Levy, la postul de televiziune Canal 13.

 Patru dintre persoanele rănite sunt în stare gravă.

Alte canale media precizează că ar fi fost vorba de doi atacatori, unul fiind ucis de forțele israeliene.

'Nu vă părăsiţi locuinţele. Nu scoateţi capul pe fereastră. Nu vă apropiaţi de balcoane'', i-a sfătuit el pe locuitori.

Imaginile apărute în mass-media şi pe reţelele de socializare arătau oameni alergând pe străzi şi poliţia încercând să îl prindă pe agresor.

Potrivit presei locale, cele mai înalte autorităţi ale ţării, inclusiv premierul Naftali Bennett şi ministrul apărării Beny Gantz, se întâlnesc pentru a evalua situaţia de securitate şi măsurile ce trebuie luate, relatează Agerpres, care citează EFE.

Acesta este cel de-al patrulea atac terorist grav pe care Israelul l-a suferit în ultimele săptămâni. Săptămâna trecută, un terorist a împuşcat şi ucis cinci persoane în oraşul Bnei Brak. Anterior, doi terorişti islamişti au împuşcat şi ucis doi israelieni în oraşul Hadera. În Be'er Sheva, un terorist a înjunghiat şi a ucis patru israelieni. Ierusalimul a fost, de asemenea, scena mai multor atacuri, scrie TPS Israel.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel